Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Sportschool met spiegels
Foto: Bert Beelen | Hollandse Hoogte
Praat mee

'De maatschappij laat teveel oren hangen
naar mensen met ongezonde leefstijl'

Simone van Hugten

D

Deze week tweette schrijfster Marianne Zwagerman (49) dat haar sportschool de spiegels heeft weggehaald nadat dikke mensen klaagden dat ze zichzelf liever niet zien sporten. Wat vind jij? Zijn we te gevoelig wanneer het gewicht betreft?

Marianne noemt het weghalen van de spiegels gevaarlijk, omdat je zo niet meer kunt zien of je je oefening wel goed uitvoert. "Niet goed dit, we moeten onze maatschappij niet nog verder inrichten op ongezondheid. Wees liever trots dat je er wat aan doet op de sportschool."

Dikke kus

In een reactie aan VROUW geeft ze aan dat het geen persoonlijke aanval is op deze specifieke sportschool: "Het gaat me ook niet om het namen en shamen van deze sportschool, maar om de trend dat we als maatschappij teveel onze oren laten hangen naar slachtoffergedrag en naar mensen met een ongezonde leefstijl, in plaats van ze een schop onder hun kont te geven."

Onlangs kreeg Metro op een hele andere manier te maken met issues en uitspraken omtrent gewicht. Op de cover van het dagblad stond een foto waarop koningin Maxima een knuffel en een kus kreeg. De kop van het verhaal: Een dikke kus voor de koningin. Iemand op Snapchat bleek het niet eens te zijn met die tekst. "Beetje ongepast, vind je niet? Ik weet niet of het met opzet was of niet, maar het hoefde niet zo gezegd te worden..."

Praat mee

Is die reactie te overdreven? Reageert onze maatschappij overtrokken als er gewicht in het spel is? Vind jij het terecht dat een sportschool meebuigt met mensen die klagen over spiegels? Of moeten we ons - op wat voor terrein dan ook - niet zo laten meevoeren door dat handjevol hardroependen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!