Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Veerle en Daphne
Foto: Daphne (links) en Veerle (rechts) | Jenny Boot
Praat mee

Is er weleens strijd
met je (tweeling)zus?

Joy Leering

Z

Zussen. Als je er een hebt, weet je hoe het is. Vroeger kibbelde je eindeloos lang met d’r, maar poeslief dat ze was als ze je kleding wilde lenen. En hebben jullie ooit dezelfde man leuk gevonden? Dan was het strijd.

Zijn tweelingzussen daarin nog een stap erger? Strijdlustiger? De tweelingzusjes Demy en Kyara Balk (16) staan samen in de finale van de Miss Teen of Utrecht verkiezing. Waar beoordeelt de jury ze dan op, als ze er hetzelfde uitzien? 

Kattig

Beiden zeggen het elkaar te gunnen als de ander wint, maar vrouwen blijven vrouwen. Soms kunnen we wat kattig zijn.

Model Daphne Simons (22) weet als geen ander dat het soms niet botert tussen tweelingzussen. Zij en haar eeneiige tweelingzusje Veerle beamen dat het niet altijd koek en ei is. "Veerle heeft ook een tijdje modellenwerk gedaan, maar daarvoor deden we beiden aan atletiek op topsportniveau.

Ik denk dat die strijd er altijd wel is wanneer je dezelfde genen hebt. Je bent zo aan elkaar gewaagd. Ik had een keer m’n enkel gebroken en toen werd Veerle kampioen. Natuurlijk gunde ik het haar, maar stiekem was het toch een beetje balen."

Veerle (links) en Daphne (rechts)

Eigen beeld

Moedervlekjes

"Als je onderdeel uitmaakt van een tweeling, word je soms niet meer als individu gezien. Ik denk tegelijkertijd dat dat de bron is voor de concurrentie die er soms onderling is. Je lijkt zo op elkaar en wordt zo vaak vergeleken met elkaar.

Veerle heeft een paar moedervlekjes en dat was vaak waardoor iemand ons uit elkaar kon houden. Maar zij vond het helemaal niet leuk dat dat zo werd benadrukt! We zijn op meer punten dan een paar uiterlijke kenmerken te onderscheiden."

Praat mee

Is het zo dat tweelingzussen de drang voelen om zichzelf te bewijzen? Verandert dat met de jaren of blijft er in sommige gevallen altijd een onderlinge strijd op het gebied van vriendschap, werk, school of relaties? Heb jij een tweelingzus en herken je je hierin, of heb je dit zelfs al met een ‘gewone’ zus? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!