Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Fajah Lourens
Foto: Edwin Janssen | Hollandse Hoogte
Praat mee

Hoeveel openheid
kan jouw relatie aan?

Simone van Hugten

J

Je partner af en toe delen met een ander is niet iets waar veel mensen om staan te springen. Fajah Lourens (36) zou er daarentegen best mee kunnen leven als haar vriend (Igor Neves (27) met wie ze sinds oktober 2016 samen is, red.) in de toekomst een open relatie wil. Dat vertelt ze tegen Ruud de Wild in zijn podcast 30 minuten rauw.

Fajah zegt dat een man 'een buitenvrouw' mag hebben, zolang er maar goede afspraken gemaakt worden: "Ik wil wel graag samenblijven met mijn vriend en als hij over tien of twintig jaar eens vraagt: 'Zullen we dat doen?' Dan vind ik dat je dat bespreekbaar moet maken."

Free spirit

Een open relatie is wat betreft Fajah - moeder van een dochter van 18 en zoon van 11 - zelfs nu al mogelijk: "Ik ben niet zo heel jaloers, ik deel mijn vriend ook weleens met iemand anders. Ik ben gewoon een free spirit."

Met 'iemand anders' doelt ze op andere vrouwen, waarvan ze ook zelf soms meegeniet. Fajah: "Ik deel hem ook weleens. Met een vrouw. Ik denk niet zo erg in hokjes. Het gaat erom dat je gelukkig bent."

Praat mee

Duidelijke communicatie en je geluk op de eerste plek zetten, daar gaat het volgens Fajah dus om. Hoe zou jij het aanpakken als je partner wel iets voelt voor een open relatie?

Is dat iets wat je zou willen? Misschien na een flink aantal jaar, om de spanning wat terug te brengen? Geloof je in monogamie? Of valt er absoluut niet over te praten? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!