Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH
Praat mee

Eén van je ouders wil bij je intrekken….
Wat doe je?

Dimphy van Miltenburg

K

Kelly was ontzettend blij toen ze via Spoorloos haar Griekse vader ontmoette. Maar toen haar vader binnen een paar weken op de stoep stond met zijn koffers én de mededeling dat hij tijdelijk bij haar kwam wonen, veranderde blijdschap in ongemakkelijkheid. Opeens een ouder in huis nemen, is tenslotte een flinke stap.

Zonder overleg had vader Sakis zijn baan en huis opgezegd en was vanuit Duitsland naar Nederland vertrokken.

Maanden tot jaren

Hij zou op zoek gaan naar een baan en een huis, maar tot die tijd wilde hij graag bij zijn dochter en schoonzoon wonen. Schoonzoon Nick ging in zijn hoofd rekenen en dacht: dat kan maanden tot jaren duren.

Kelly was bereid om haar vader met alles te helpen, maar dit ging te ver. Uiteindelijk hebben Kelly en Nick hem toch weer op de trein terug gezet.

Andere landen

In andere landen is het heel normaal dat ouders bij hun kinderen inwonen. En ook in Nederland zijn er families waarbij dit vanzelfsprekend is. Of mensen nemen één van hun ouders in huis, omdat ze zo ontevreden zijn over de zorg in Nederland.

Praat mee

Maar wat nu als het niet jóuw beslissing is om een ouder in huis te nemen, maar jouw ouder komt met dit verzoek? Weiger je dan of kun je dat niet over je hart verkrijgen? En hebben de andere leden van je gezin hier nog iets over te zeggen of gaat jouw ouder voor alles? Praat mee!

Bekijk de hele aflevering van Spoorloos Extra maandagavond om 21.25 uur op NPO1.

En, wat vind jij? Laat je horen!