Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ben jij eerlijk over je gewicht?
Foto: Hollandse Hoogte | CHASSENET / BSIP
Praat mee

Ben jij eerlijk
over je gewicht?

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

V

Vrouwen en weegschalen: het is voor velen helaas geen gelukkig huwelijk. Zélfs niet voor superster Beyoncé. In een nieuwe YouTube-video, waarin de zangeres laat zien hoe ze zich klaarmaakt voor een groot optreden, doet ze een boekje open over haar gewicht. 

"Goedemorgen, het is vijf uur in de ochtend en dit is de eerste dag van de repetities voor Coachella”, zegt Beyoncé terwijl ze op de weegschaal stapt. "De nachtmerrie van iedere vrouw... dit is mijn gewicht, 175. Nog een lange weg te gaan.” 175 pond is omgerekend 79,4 kilo. Met die nachtmerrie valt het volgens mij wel mee, dus. Want als een kilo of 80 daar al onder valt, dan leef ik met mijn 109 kilo vast in een regelrechte hel. 

Open over gewicht

Wat wél bijzonder is, is dat Queen Bee zonder blikken of blozen haar gewicht deelt, terwijl tijdens een simpele rondvraag op de redactie blijkt dat lang niet iedereen daar zo eerlijk over is. Datzelfde bleek eerder al uit een lezersonderzoek van The Daily Mail.

Daaruit kwam dat een kwart van de vrouwen liegt tegenover familie en dat ruim 40% is oneerlijk is over haar gewicht tegen collega’s. 38% verdraait de waarheid tegenover vrienden en een kwart liegt tegen de partner. Van degenen die liegen over hun gewicht, schaamt 43% zich omdat het maar niet lukt om af te vallen, is bijna 40% bang om zwak gevonden te worden en liegt 20% om naar complimentjes te vissen.

Zelf heb ik er geen probleem mee om mijn gewicht te delen. Ik denk dat iedereen zo ook wel kan zien dat ik een veertje ben. Daarbij is het cijfertje op de weegschaal niet meer dan dat: een cijfertje. Het gaat erom dat je blij bent met jezelf. Of er dan 60 op die weegschaal staat of 120, dat zal mij een worst wezen.

Praat mee

Lieg jij weleens over je gewicht? En wat is de reden daarvoor? Hoeveel kilo lieg jij eraf? Eentje, een paar of meer? Of vind je ook dat gewicht maar een nummertje is en dat daar niet teveel aandacht aan moet worden geschonken? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!