Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/EyeEm Mobile GmbH
Praat mee

Waar rook is, is discussie...
'Geef rokers lager salaris'

Merel Schut

R

Rokers minder loon geven? Metro schrijft dat 18% van de Nederlanders van mening is dat rokers een lager salaris zouden moeten krijgen, omdat ze de maatschappij meer geld kosten. Bijna de helft van de ondervraagden vindt zelfs dat de werkgever roken onder werktijd moet verbieden. De gratis krant baseert zich op onderzoek van Acties.nl onder 1.062 Nederlanders.

Van de rokers onder de ondervraagden stemde zelfs 8% in met minder loon en 24% met een rookverbod. We hebben allemaal wel een collega, die regelmatig even naar buiten gaat voor een sigaret. Rookpauzes onbetaald maken zou voor tweederde van de ondervraagden een goede oplossing zijn.

Coffeecorner

Of roken onder werktijd oké is, vroegen we in oktober aan onze lezers. Daarover was men stellig. Zo schreef iemand: ''In ons bedrijf zijn er rokers en niet-rokers. Buiten de lunchpauze is er geen gelegenheid om te roken. Geen discussies/ geen irritaties!''

Een ander schreef: ''Wat een onzin! De collega’s die klagen over rokende collega’s zijn vaak ook degenen die op de minuut nauwkeurig hun uren maken en al vier minuten voor hun werktijd over is hun bureau opruimen zodat ze op de seconde van de gemaakte uren naar buiten kunnen lopen. Klagen die ook over mensen die in de coffeecorner even staan ouwehoeren of over collega’s die bij de minste trilling van hun telefoon al moeten kijken wie het is? Het wordt tijd dat men op output beoordeelt, wat veel mensen gelukkig al doen. Krijgt die collega in 20 uur gedaan waarvoor die 40 uur betaald wordt? Mijn zegen heb je! Kom alleen niet met de vraag of ik kan helpen omdat je er geen tijd voor hebt…''

Praat mee

Wat vind jij? Rokers een lager salaris geven? Of roken zelfs helemaal verbieden onder werktijd? Of moeten we niet moeilijk doen over die rookpauzes, omdat niet-rokers ook koffiepauze hebben? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!