Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Serena Williams tijdens haar emotionele uitbarsting
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Waar was jij toen jouw kind
de eerste stapjes zette?

journaliste

Daphne van Rossum

T

Toen ik las dat Serena Williams tijdens de training dit weekeinde moest huilen omdat ze de eerste stapjes van haar dochter heeft moeten missen werd ik teruggeworpen in de tijd. Ook ik heb heel wat traantjes gelaten omdat ik tijdens de eerste stapjes van mijn zoon voor werk in het buitenland zat. Zijn vader belde dat hij juist toen zijn eerste stapjes had gezet. Ik heb de hele weg terug in het vliegtuig zitten huilen. Zal je net zien! En jij? Waar was jij tijdens de eerste stapjes van jouw kind?

Toen ik eenmaal thuis was zette mijn kind natuurlijk geen stap meer, maar toen ik met hem in het park ging zitten op een kleedje richtte hij zich ineens op en zette 'mijn' eerste stapjes. De tranen liepen over mijn wangen van trots. Wat een moment!

Oppas

VROUW-collega Marjolein vertelde dat ze met de oppas had afgesproken om niet te vertellen als haar kinderen de eerste stapjes zetten. Dan had ze ook niet het gevoel dat ze iets miste en waren de eerste stapjes die zij zag gewoon dé eerste stapjes!

De volgers van Serena kunnen er wel de humor van inzien: "Maak je niet druk. Zij heeft 22 grand slams gemist, maar zal nog steeds weten dat jij de beste tennisspeelster aller tijden bent. Er komen nog duizenden magische momenten met haar", schrijft iemand.

Opa stond ervoor

Veel andere moeders delen het verdriet van Serena en stellen haar gerust omdat ook zij de eerste stapjes van hun kindje(s) hebben gemist. "Ik heb het gemist omdat haar opa voor me stond. Ik was dus gewoon aanwezig maar zag het niet!"

Maar er zijn ook vrouwen die er een positieve draai aan proberen te geven: "Het is al goed, ze was gewoon aan het oefenen en deed dat juist omdat jij niet thuis was. Ze wil je later een betere show geven!"

Mijlpaal

Maar misschien heeft Serena nog het meest aan het nuchtere advies dat het pas eerste stapjes zijn als ze het met eigen ogen heeft gezien. Ene Alana zegt op Facebook: "Regel nummer 1: Laat een moeder nooit weten dat ze iets gemist heeft.

Ik ben grootmoeder en oppas en vertel het de ouders nooit als ze een mijlpaal hebben gemist. Ze zullen het heus nog eens doen als hun ouders er zijn en die kunnen er op hun moment van genieten."

Praat mee

Waar was jij toen jouw kind de eerste stapjes zette? En zou jij wel of niet willen dat de oppas/grootouder het tegen jou zou zeggen als het gebeurd is en je was er niet bij? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!