Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Linda de Munck en haar vader
Foto: Linda de Munck
Praat mee

'Ik zie letterlijk geen verschil
tussen een mannenborst en een vrouwenborst'

Redactie VROUW

Z

Zondag is het Nationale Toplessdag. 'Seksvlogger' en influencer Linda de Munck maakt een statement met een gewaagde foto met haar vader. ''Ik zie letterlijk geen verschil tussen een mannenborst en een vrouwenborst.''

Linda (23) plaatst regelmatig foto's van zichzelf met ontbloot bovenlijf op Instagram.

Tegenstanders

"Rond mijn 15e lag ik voor het eerst topless op het strand. Toen nog een beetje beschaamd op mijn buik, nu trek ik zonder gêne mijn topje uit. Niet alleen op het strand, maar ook tijdens de Gay Pride of festivals als Milkshake.

Ik zie letterlijk geen verschil tussen een mannenborst en een vrouwenborst. Dat vrouwentepels met seks geassocieerd worden, is iets wat we zelf hebben bedacht. Dat betekent niet dat het ook waar is. We worden steeds preutser, onder andere door social media. Mensen geven makkelijker hun mening - ook de tegenstanders.

Linda de Munck

Online

Bovendien hoor ik regelmatig dat vrouwen bang zijn om gefotografeerd te worden. Dat begrijp ik wel, maar zelf sta ik daar boven. Ze hoeven mijn borsten niet online te plaatsen, want dat heb ik zelf al gedaan!

Niet iedereen begrijpt dat ik daar zo makkelijk over doe. Soms word ik uitgemaakt voor slet, of krijg ik spontaan naaktfoto's van mannen opgestuurd. Terwijl ik daar helemaal niet om vraag, ik voel me gewoon comfortabel in mijn lichaam.

Hippietijd

Vervelende reacties doen me niets. Sterker nog: hoe meer ik die krijg, des te opstandiger ik word. Ik geloof in golven van preutsheid. Ik weet zeker dat er vanzelf een periode komt waarin we weer net zo makkelijk over naakt doen als in de hippietijd. En daar werken we nu al langzaam naartoe."

Praat mee

Ben jij het eens met Linda? Dat er eigenlijk geen verschil is tussen een blote mannenborst en blote vrouwenborsten? Of vind je een bloot bovenblijf sowieso not done? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!