Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Paul Bradbury
Praat mee

Een echtscheidingsfeest geven met je bijna-ex...
Zou jij dat zien zitten?

Dimphy van Miltenburg

S

Soms is het na jarenlang geruzie een opluchting dat de knoop eindelijk is doorgehakt. Jullie gaan uit elkaar, maar hoe sluit je een huwelijk goed af? Sommigen stellen doen dat op een wel heel bijzondere manier; met een echtscheidingsfeest!

Het is vandaag de Dag van de Scheiding. Klinkt niet vrolijk, maar bij Omroep Brabant vertelt Maaike dat dat reuze meevalt.

Bruiloftsgasten

Het idee kwam van haar toekomstige ex. Hij vond het belangrijk om naar de kinderen toe een positief signaal af te geven. Voor het echtscheidingsfeest zijn de mensen uitgenodigd die ook op het bruiloftsfeest waren. Maaike hoopt mooie herinneringen te kunnen ophalen en wil waarschijnlijk zelfs slingers ophangen.

En ze is zeker niet de enige die een echtscheidingsfeest viert. In Engeland bestaat zelfs een Divorce party planner. Het klinkt heel apart, want toen je elkaar het ja-woord gaf, was dit niet waar je vanuit ging. Maar als je feestend begint, waarom zou je dan niet feestend eindigen?

Praat mee

Kun jij je voorstellen dat je met je ex een echtscheidingsfeest zou vieren? En zou je het als gast leuk vinden om hiervoor te worden uitgenodigd? Of heb jij een ander idee om een huwelijk positief af te sluiten? Bijvoorbeeld met het gezin de fotoboeken nog eens doorbladeren? Praat mee!