Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Praat mee

'Prikkelarm winkelen?
Dat doe je toch vanachter je laptop!'

journaliste

Marjolein Hurkmans

P

Prikkelarm winkelen, dat doe je toch gewoon vanachter je laptop? Of heb jij wel behoefte aan het initiatief van de Brabantse supermarkt om op dinsdagochtend tussen 8 en 9 de lichten te dimmen en de kassarinkel uit te zetten?

Om kwart voor negen vanochtend was ik bij de supermarkt. Even snel een broodje kopen na een weekendje weg en dientengevolge vanochtend geen droog brood in huis. Je kon er een kanon afschieten. De jongen achter de servicecounter herschikte de bloemen, de dame achter de kassa poetste wat met een doekje.

Werkende mens

Je zou bijna denken dat het prikkelarme uurtje dat Albert Heijn aankondigde dit weekend al was ingevoerd in centrum Haarlem. Maar eerlijk gezegd was het vorige week net zo rustig op dit tijdstip toen ik op maandagochtend ontdekte dat de koffie op was.

Maar vooralsnog bestaat het prikkelarme uurtje (op dinsdag- en niet op maandagochtend) alleen nog maar in Sint-Michielsgestel. Tussen 8 en 9 uur, alsof de werkende mens dan tijd heeft om ontspannen de boodschappen te doen… Alsof hij/zij niet precies op dat moment óf in de file staat naar werk, of door weer en wind fietst om de kinderen op tijd op school te krijgen.

Praat mee

Zelf doe ik overigens al tijden wekelijks prikkelarm boodschappen: gewoon achter mijn laptop. En daarna ga ik die ophalen bij een pick-up point waar ze door een rustige jongen netjes ingepakt achter in mijn auto worden gezet. Volledig prikkelarm dus.

Volgens mij doen de meeste werkende ouders tegenwoordig zo de boodschappen; ophalen of thuis laten brengen. Dus: voor wie is dat speciale uurtje dan eigenlijk? Wie heeft er tijd om op dinsdagochtend boodschappen te doen? Ik ben benieuwd. Heb jij behoefte aan een speciaal moment waarop je rustig prikkelvrij kan shoppen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!