Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Wat doe jij als je ziet dat iemand aangevallen wordt?
Foto: EyeEm Mobile GmbH
Praat mee

Wat doe jij als je ziet
dat iemand aangevallen wordt?

journaliste

Daphne van Rossum

O

Op klaarlichte dag werd marketingconsultent Miriam (41) door een onbekende man mishandeld op straat. Noortje (29) schoot haar te hulp en liep daarbij zelf ernstig letsel op. Het is deze week de week van de veiligheid. Zou jij helpen als je zag de iemand aangevallen werd?

In de hoop dat voorbijgangers bij dergelijke incidenten in actie komen in plaats van wegkijken doen de twee vrouwen hun verhaal aan Het Parool.

Trap

Miriam fietst op straat als ze twee jongens dreigend op zich af ziet lopen. Uit het niets geeft een van de mannen haar een duw waardoor ze met haar fiets tegen de muur valt. Ze pikt het niet en roept 'Waar slaat dit op, man?'

De dader draait zich, rent op haar af en geeft haar een trap in haar rug. De situatie is dermate dreigend dat ze omstanders roept om foto’s te maken, een langslopende man vraagt of ze zelf geen telefoon heeft.

Gebroken

Noortje bemoeit zich er wel mee en zegt tegen de dader 'Doe 'es gewoon!'. Ze kan nog net op tijd foto’s van de daders maken tot ze zelf een harde vuistslag in haar gezicht krijgt. Noortje heeft haar gezicht op drie plekken gebroken blijkt als ze in het ziekenhuis is: haar kaak, jukbeen en oogkas.

Ze heeft een hersenschudding opgelopen en kampt met gezichtsproblemen. De vrouwen geven het interview in Het Parool maar met één doel: om mensen ervan te overtuigen dat je er voor elkaar moet zijn.

Miriam: "Sta op, doe iets, laat dergelijke dingen niet gebeuren. Trek de aandacht van buitenstaanders, maar kijk niet weg. Vlakbij de plek van de mishandeling zat een man in zijn auto. Waarom is die kerel niet uitgestapt?"

Praat mee

Wat zou jij doen als je getuige bent van een dergelijke aanval? Wanneer grijp jij in? En grijp je eerder in als het slachtoffer een vrouw is? Heb jij zoiets weleens meegemaakt of ben je zelf weleens slachtoffer geworden? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een verhaal delen?

Vertel het dan hier...

En, wat vind jij? Laat je horen!