Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

David Beckham kust dochter Harper op de mond
Foto: Instagram@DavidBeckham
Praat mee

Als vader je dochter zoenen op de mond...
mag dat?

journaliste

Daphne van Rossum

W

Was het eerder zijn vrouw Victoria die onder vuur lag, nu wordt David Beckham aangevallen omdat hij een foto deelde waarop hij zijn dochter Harper (7) zoent tijdens een schaatsuitje in Londen.

Wat is er zo fout aan een vader die zijn dochter zoent? Het is toch heerlijk zo veel vaderliefde? Maar daar hebben we het mis…. De onschuldig ogende foto van David Beckham ontving een storm aan kritiek van volgers die vonden dat een vader zijn dochter niet op de lippen kon kussen.

'Totaal fout' 

"Het kan me niets schelen wat iemand zegt, het is totaal fout als een vader zijn kind op de lippen kust”, vindt iemand. "Ze is je dochter. Waarom kus je haar op haar lippen? Dat is de kus van je vrouw.” Een ander raadt een alternatief aan. "Ik heb het gevoel dat een kus op de wang beter is dan op de lippen. De lippen, dat is gewoon raar.”

Opvoed- en gezinscoach Marinka van den Bosch was eerder in het AD stomverbaasd dat - zoals zij dat noemt - Victoria's geborgenheid voor haar dochtertje überhaupt voor discussie zorgt.

Doodnormaal

Van den Bosch, die haar eigen jonge zoons dikwijls een zoen op de mond geeft, noemt het een doodnormale zaak: "Als je op deze manier geen vader of moeder kan zijn, dan gaat dat te ver. Je moet je kind altijd een kus kunnen geven. Al is dat midden op straat.''

Ziek

Dat vinden ook veel trouwe fans van de Beckhams. Ze verdedigden de oud-voetballer en noemden de mensen die hem erop aanvielen ’ziek’. "Het is een prachtige foto van een liefhebbende vader. Waarom moeten mensen zoiets onschuldigs verpesten?” En: "Hier is niets mis mee, als je denkt van wel, dan moet je zelf hulp zoeken, want dan heb je mentale gezondheidsissues. Echt.”

Een ander vertelt dat íe zelfs op zijn dertigste zijn ouders nog op de lippen kust. "En mijn dierbaarste vrienden ook.” Zij vindt het plaatje van Harper met haar vader David dan ook alleen maar ’zooooooo mooi en lief’.

Kussen

Wat vind jij: mag een vader zijn dochter op de mond kussen? Waarom wel of niet? En hoe zit het met een moeder? Hoe doe jij het zelf bij jouw kinderen; wel of niet op de mond kussen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!