Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Puber met mobiel
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Jouw kind zit altijd op de mobiel...
Mag dat?

eindredacteur

Mariët Oosterwijk

H

Het gebruik van een mobiele telefoon werkt bij steeds meer mensen ergernis. Werkelijk overal staan, lopen, fietsen en rijden mensen van alle leeftijden met hun hoofd gebogen over hun mobiel. Hoe gaan jouw kinderen om met hun mobiel? Heb jij thuis regels? Zo ja, hoe luiden die? Praat mee!

Mijn dochter is nog maar 8 en ze heeft nog geen mobiel. Kindermishandeling als je het haar vraagt, want 'iedereen' in haar klas (groep 5/6) heeft een iPhone 10. Beweert ze.

Praat mee

Helaas voor haar hebben haar liefhebbende ouders daar geen boodschap aan. Als ze 12 is, op z'n vroegst. Natuurlijk word ik, als ik dat roep, uitgelachen door familie en vrienden met oudere kinderen. Toch hoop ik echt dat ik mijn dochter kan leren haar schermgedrag binnen de perken te houden.

Ik moet haar tegen die tijd toch kunnen verbieden dat ding 's avonds mee naar haar slaapkamer te nemen? En wat is er mis met een mandje in de hal waarin de mobiel kan worden gedropt? Zangeres Anouk heeft dat - in ieder geval ooit - ook gedaan. En met welke leeftijd krijgt/kreeg jouw kind een mobiel? En hoe luiden bij jou thuis de regels voor het gebruik van de mobiele telefoon, of van welk scherm dan ook? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!