Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eva Jinek vond het moeilijk om weer te gaan werken na haar verlof
Foto: Edwin Janssen|HH
Praat mee

De eerste werkdag na je kraamtijd...
lekkende borsten en pech op de ring

journaliste

Daphne van Rossum

E

Eva Jinek is weer te zien op de buis met haar talkshow Jinek, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is voor de presentatrice: Ze vond het maar wat lastig om de kleine Pax bij papa thuis achter te laten. Hoe was die eerste werkdag na de kraamtijd voor jou?

"Ik ben heel blij dat ik weer ga werken met de mensen met wie ik werk en dat ik weer mijn programma mag gaan maken”, vertelde Eva op Instagram. "Maar ik zeg eerlijk dat ik het ook wel pittig vind om m’n baby thuis te laten. Gelukkig is z’n vader thuis deze eerste periode, maar ik vind het wel moeilijk.”

Andere planeet

In 5 Uur Live liet Eva weten het gevoel te hebben ‘van een andere planeet terug te komen’. Eentje met vieze luiers, babydoekjes en uitgekookte speentjes. „Ik heb een paar maanden alleen maar babytaal uitgekraamd, en nu moet ik weer met volwassenen gaan praten. Er is altijd een omschakeling, maar die is nu nóg groter.”

Gevoelens

Toch voelt ze zich ‘opener’ en ‘toegankelijker’ sinds ze moeder is geworden. „In een talkshow heb je politieke discussies, maar ook gewoon gesprekken met mensen. Je wilt juist dichtbij je gevoelens zitten, want dat maakt je een goede luisteraar en iemand die zich inleeft in het verhaal dat je hoort.”

Weggesleept

Zelf kan ik me die omschakeling na de geboorte van mijn oudste ook nog goed herinneren. De eerste werkdag zelf ging op zich best goed, maar op de terugweg kreeg ik pech met mijn auto. Ik moest mijn kind om zes uur van de opvang halen, maar stond stil op de ring van Amsterdam.

Voor ik door de Wegenwacht weggesleept was naar een benzinepomp en van daaruit weer op weg werd geholpen, was ik uren verder. Wat voel je je dan machteloos, zeg!

Hormonen

De hormonen gierden nog door mij hoofd, mijn borsten stonden op knappen en lekten melk... en ik? Ik stond een potje te grienen langs de snelweg! Ik zal het nooit vergeten: het eerste moment dat ik me een slechte moeder voelde. Ik kon niet eens mijn eigen kind ophalen van zijn eerste dag op de opvang!

Schoonmoeder

Gelukkig had mijn lieve (inmiddels ex-)schoonmoeder mijn zoontje keurig voor sluitingstijd op kunnen halen. Ik trof thuis een blije baby aan met een vol buikje en een schone luier. Toch zal ik het nooit vergeten!

Praat mee

Weet jij nog hoe je eerste werkdag na de kraamperiode ging? Vond jij het ook moeilijk om je baby achter te laten?

Praat mee! 

En, wat vind jij? Laat je horen!