Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De auteur Yann Moix (50)
Foto: Gamma Press Images|HH
Praat mee

Zijn vrouwelijke vijftigplussers
echt niet meer sexy?

journaliste

Daphne van Rossum

D

De Franse schrijver/filmregisseur Yann Moix (50) heeft een rel veroorzaakt door in de Franse editie van Marie Claire te stellen dat hij niet in staat zou zijn om op een leeftijdsgenote te vallen. "Komaan, laat ons niet overdrijven, dat is gewoon te oud."

Niet alleen vindt Yann Moix vrouwelijke vijftigplussers onaantrekkelijk, ze zijn zelfs 'onzichtbaar' voor hem. "Ik verkies gewoon jongere vrouwenlichamen, dat is alles. Niets meer, niets minder. Het lichaam van een 25-jarige is buitengewoon. Het lichaam van een 50-jarige is dat helemaal niet."

Rimpels

Vanuit verschillende hoeken wordt verontwaardigd gereageerd. In de Engelse krant Daily Mail mogen mannen die getrouwd zijn met een vrouw van hun eigen leeftijd vertellen dat liefde niet ophoudt bij een paar rimpels. De krant plaatst bij het artikel prachtig foto’s van schitterende oudere vrouwen als Julia Roberts (51), Halle Berry (52), Cindy Crawford (52) en Liz Hurley (53).

Ook journaliste/schrijfster Colombe Schneck plaatste een foto van haar billen en reageerde daaronder op de woorden van haar landgenoot: "Voila, de billen van een vrouw van 52... Wat ben je een imbeciel. Je weet niet wat je mist!"

Praat mee

Houdt liefde inderdaad op bij een paar rimpels en is een oudere vrouw daadwerkelijk minder aantrekkelijk? Of heeft Yann Moix (eigenlijk stiekem best) een punt en zijn jongere vrouwen nu eenmaal seksueel aantrekkelijker? Praat mee!

Jij op VROUW.nl

Heb jij een verhaal/mening over bovenstaand onderwerp?

Vertel het ons hier!

En, wat vind jij? Laat je horen!