Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Richard Brocken
Praat mee

Goede voornemens: ‛Op 2 januari had ik alweer
een glas wijn in mijn hand’

G

Geen afhaalmaaltijden meer en regelmatig sporten: januari is de maand der goede voornemens. Volgens onderzoek van de Universiteit van Scranton (Pennsylvania) houdt maar 8 procent ze écht vol en geeft meer dan de helft al in de eerste twee weken op. 

Op de redactie van VROUW begonnen we 2019 goed en legden we op 2 januari onze eigen goede voornemens vast. We maakten een tweede ronde om te checken wat daar nu nog van over is.

Hoofdredacteur Marieke riep vastberaden dat ze een sixpack wilde. Meer sporten, dus. Nu, in de tweede week van januari, is ze nog steeds lekker bezig. “Ik probeer vier dagen per week te sporten en vanaf februari ga ik twee dagen per week met een personal trainer de gym in. Mijn sixpack is in de maak!”

Betrapt

Bij online redacteur Daphne verlopen de voornemens wat minder soepel. Ze had besloten om een Dry January te doen: een maand geen alcohol, dus. “Ik moet zeggen dat ik mezelf al op 2 januari betrapte met een glas wijn in mijn hand.

Een half glas, dat wel. Daar ben ik zo van geschrokken, dat ik tot nu toe geen druppel heb gedronken. En mijn Dry January moet van mezelf nu ook nog de eerste week van februari doorlopen.”

Oeps! 

Online coördinator Maartje nam zich voor om in 2019 vaker de suiker van haar menu te schrappen. Niet om af te vallen, maar om haar energiepeil op te krikken. “Zoete dingen laat ik wel beter staan. Ik let erop dat ik niet automatisch taart naar binnen schuif op verjaardagen, want ik vind dat trouwens ook niet eens heel lekker.

Dat automatisme ben ik wat aan het doorbreken, dus dat is prima. Frisdranken dronk ik al niet veel, maar in wijn zit natuurlijk ook suiker. Dat mag nog wel van mezelf. Maar verder gaat extra suikers afslaan me best oké af. Hoewel ik wel in hartig duik (denk: chips en borrel lekkers). Oeps!”

Slimmingworld_jsg / Instagram

Praat mee!

Hoe zag jouw lijstje met goede voornemens voor 2019 eruit? En hoor jij bij de mensen die Week Twee lachend overleven, of ben je je motivatie onderweg verloren? Praat mee!

Tekst door: Lizette van Loenen

En, wat vind jij? Laat je horen!