Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte/Yevgen Timashov
Praat mee

'Mijn man
is altijd de BOB'

journaliste

Marjolein Hurkmans

D

Driekwart van de VROUW.nl-lezeres laat zich rijden, zo bleek uit onze poll op Facebook. Wij zijn benieuwd: geldt dat ook voor jou? Of bevecht jij je plaatsje achter het stuur?

Mijn man rijdt. Altijd. Zelfs als ik kom aanrijden in mijn eigen autootje en we besluiten nog even boodschappen te doen, dan stap ik uit, neem plaats op de passagiersstoel en stapt hij achter het stuur. Ik ben weleens stoïcijns blijven zitten, maar toen zat ie zo ongelukkig naast me, dat ik dat bij die ene keer stil protest heb gelaten.

Salaris

Hoe ongeëmancipeerd wil je het hebben? Of juist niet, want verder zijn we volledig gelijkwaardig aan elkaar. Ik verdien mijn eigen salaris, we werken allebei fulltime en verdelen de huishoudelijke taken. Maar hij wil gewoon altijd achter het stuur.

Zelfs als we op vakantie gaan en de hele dag in de auto zitten. Ooit heeft hij een keer gevraagd of ik het stuur wilde overnemen. Maar na 10 minuten op hete kolen stelde hij alweer voor om te wisselen.

BOB

Ik zit er niet mee. Je kan overal wel een oorlog over willen voeren. Als hij nou zo graag rijdt, laat die man dan. Ik ben ook de enige niet. Uit onze Facebook-poll blijkt dat driekwart van onze bezoekers standaard op de passagiersstoel zit. 

Het heeft ook voordelen natuurlijk. Hij is zo strikt in de leer als het om autorijden gaat, dat hij altijd vrijwillig de BOB is. Ik kan me er verder dus niet druk over maken. Maar hoe zit het met jou? Rijd jij, of rijdt je partner? Of rijden jullie om de beurt? VROUW is benieuwd wie bij jullie achter het stuur zit en waarom. Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!