Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Politieauto
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Wat zou jij doen als jouw
kind 'een Tommy' was?

journaliste

Daphne van Rossum

D

De ene dag ben je nog een doodgewone jongen (14) uit Spijkenisse, het volgende moment ben je slachtoffer van een groep die je in elkaar slaat. Een groep die ook doorgaat als jij al lang weerloos op de grond ligt. Wat zou jij doen als jouw kind met een dergelijk verhaal thuiskomt?

Sinds het walgelijke filmpje op internet circuleert zijn er gelukkig de nodige stappen ondernomen. Zo heeft het bestuur van Voetbalclub Spijkenisse een aantal jeugdleden geschorst. Zo staat op de site te lezen: Gisterenavond zijn wij opgeschrikt door een vreselijk filmpje op internet. Op het filmpje is een ernstige mishandeling te zien waarbij meerdere jeugdleden herkend zijn. Wij en de leden spreken onze afschuw hierover uit. Alhoewel de mishandeling buiten de invloedssfeer van onze vereniging heeft plaatsgevonden, hebben wij de betrokken leden, hangende het onderzoek, met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. In verband met het onderzoek van de politie zullen wij geen verdere mededelingen in deze kwestie doen en verzoeken een ieder terughoudend te zijn in zijn/haar reactie. Het bestuur.

Gescheurd oor

Waarschijnlijk heeft de mishandeling eerder al plaats gevonden; de laffe tieners dragen zomerse kleding en geen jassen. De politie heeft inmiddels met Tommy gesproken. Hij liep een gebroken neus, blauwe plekken en een gescheurd oor op. De reden van de mishandeling is onbekend.

Wat ik stuitend vind is dat een van de aanvallers roept: 'Hij heeft wel een goede voornaam.' Daarmee waarschijnlijk refererend aan het kledingmerk Tommy Hilfiger, dat populair is onder veel jongeren. Tijdens de mishandeling wordt er veel gescholden, maar ook gelachen. Alsof het allemaal reuze grappig is wat er gebeurt...

Aanhoudingen

Twee verdachten meldden zich maandagavond bij de politie, de andere drie verdachten zijn dinsdag opgepakt. Alle vijf verdachten komen uit Spijkenisse. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het zou in totaal zelfs om zestien jongens gaan.

Inmiddels zijn bewoners van de wijk Waterland in Spijkenisse een kaartenactie gestart voor Tommy. Kaarten en cadeaus stromen binnen bij initiatiefneemster Sylvia van Kralingen.

Bij een van de verdachten staat er inmiddels permanente politiebeveiliging voor de deur. De familie van de verdachte zit ondergedoken. In een filmpje op Instagram laat Tommy overigens weten dat het goed met hem gaat: "Thanks voor alle support."

Klik hier voor een update van zaterdag 26 januari 2019.

Praat mee

Wat zou jij doen als jouw kind in elkaar was geslagen? Zou jij het recht in eigen handen nemen? En wat vind jij ervan dat een van de daders beveiligd wordt? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!