Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
Praat mee

Een sportschool zonder mannen...
Iets voor jou?

journaliste

Daphne van Rossum

S

Sportscholen waar alleen vrouwen trainen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Alleen al in onze hoofdstad zijn het er ruim 20. Zou jij behoefte hebben aan een sportschool waar alleen vrouwen sporten?

Soms voel ik me een beetje opgelaten in mijn eigen sportschool. Als ik squats sta te doen in een ruimte vol mannen, bijvoorbeeld. Dan voel ik de blikken op mijn kont branden. Toch heb ik me er nog nooit onveilig gevoeld; de sportschool is in buurt en de meeste gezichten ken ik nu wel. Maar als er een sportschool zou zijn met alleen vrouwen zou ik me denk ik wel aanmelden. Ik zou me er net wat vrijer voelen.

 

Door mannen omringd

Halima Hollenberg is één van de eigenaren van FemmeGym, een vrouwensportschool met twee vestigingen in Amsterdam. Volgens haar is er heel veel vraag naar ruimtes waar vrouwen kunnen sporten, zonder dat zij door mannen worden omringd.

Ze vertelt haar verhaal bij de lokale zender AT5: “Het is gewoon prettiger om je work-out te doen zonder dat iedereen je bekijkt en je tips geeft die je helemaal niet wil hebben.”

Veiliger

Christine Swart van WOMEN Inc., een organisatie die zich inzet voor de emancipatie van de vrouw, vertelt via hetzelfde platform dat de behoefte aan female only-plekken niet raar is: “We merken dat vrouwen het soms prettiger vinden om onderling met elkaar te zijn, omdat ze toch meerdere dingen met elkaar kunnen delen, andere gesprekken voeren en omdat ze zich dan veiliger voelen.”

Ze vervolgt: “Ik denk dat het heel goed is dat de keuze er is. Als we nu met z'n allen zouden zeggen ‘we hebben alleen vrouwen of mannen-sportscholen’, dan schiet het door.”

Praat mee

Train jij bij een sportschool met alleen maar vrouwen of zou jij daar behoefte aan hebben? Of vind jij het discriminatie/seksistisch om mannen te weren? En vind jij het juist gezellig om met mannen samen te trainen, omdat ze jou bijvoorbeeld goede tips geven. Of dat je er misschien zelfs een leuke date aan over hebt gehouden? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!