Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Wanneer wist jij dat het tijd werd voor de tweede?
Foto: Anneke Janssen
Praat mee

Wanneer wist jij dat het tijd werd
voor een tweede?

journaliste

Daphne van Rossum

H

Heel veel tijd hebben ze niet gezien haar leeftijd, dus als André Hazes (25) en zijn vriendin Monique (41) nog een tweede kindje willen, kunnen ze beter niet heel lang meer wachten. Werd jij ook opgejaagd door je leeftijd? Of wanneer besloot jij voor een tweede te gaan? Praat mee!

"We hebben het er thuis regelmatig over, we zouden heel graag nog een kindje erbij willen. Monique is nu natuurlijk 41, dus heel veel tijd is er niet meer. We zijn er in ons hoofd veel mee bezig en in de tussentijd natuurlijk veel aan het oefenen", vertelt 'Dreetje' bij 100% NL.

De komst van een tweede kindje houdt het stel zo erg bezig, dat ze zelfs al een naam hebben voor een toekomstige dochter. "Als het een meisje wordt hebben we zelfs de naam al gekozen. Die naam mag ik natuurlijk nog niet vertellen, dan heb ik bonje thuis!", vertelt André lachend.

Grote broer

Bij ons zat er vijf jaar tussen de eerste en de tweede; toen de tweede kwam ging de eerste al naar school. Ook ik had - net als Monique - een beetje haast gezien het feit dat ik al 40 was toen de tweede werd geboren.

Het was niet echt de planning, maar het was wel handig om mijn handen vrij te hebben voor de nieuwe baby. En grote broer kon lekker helpen bij het badderen en aankleden van zijn babyzusje en het zo bewust meemaken.

Praat mee

Hoe deed jij dat? Wanneer wist jij dat het tijd werd voor een tweede? Heb je ze snel na elkaar gekregen of zaten er juist wat jaartjes tussen? En werd je opgejaagd door je leeftijd of ben je op tijd begonnen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!