Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Robert Daly
Praat mee

Waarom werk je als vrouw
zonder kinderen niet gewoon fulltime?

N

Nederlandse vrouwen zonder kinderen werken relatief vaak in deeltijd. Overheid en bedrijfsleven zouden moeten stimuleren dat daar verandering in komt. Dat stelden meerdere experts maandag in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting over de arbeidsparticipatie van vrouwen.

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) werkt circa 70% van de vrouwen zonder (thuiswonende) kinderen in deeltijd. Ze raadt de overheid vooral aan te kijken naar oudere vrouwen die – nadat hun kinderen de deur – uit zijn, in deeltijd te blijven werken.

100 miljard

Werkgevers zouden met deze vrouwen moeten kijken of ze het aantal uren niet kunnen ‘opschalen’. Maar ook jonge, kinderloze vrouwen zouden moeten worden gestimuleerd om niet parttime, maar fulltime aan de slag te gaan.

Want wie eenmaal minder uren werkt, gaat volgens het SCP bijna nooit meer werken. En dat terwijl de Nederlandse economie er tot wel 100 miljard euro op vooruit zou gaan als vrouwen meer uren zouden gaan werken.

Praat mee

Wat vind jij? Zouden vrouwen zonder - thuiswonende - kinderen moeten worden gestimuleerd om meer uren te werken? En waarom zou je als kinderloze vrouw sowieso eigenlijk níet fulltime aan de slag gaan? Praat met ons mee! 

En, wat vind jij? Laat je horen!