Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ebru is tegen kinderbijslag
Foto: Robin Utrecht|Hollandse Hoogte
Praat mee

Waarom betalen voor kinderbijslag
als je geen kinderen hebt?

journaliste

Daphne van Rossum

A

Als je een kinderwens hebt, moet je er dan zelf voor betalen? En als je eenmaal kinderen hebt, dan ook? Wat vind jij?

Henk Westbroek trapte de discussie af door te stellen dat hij niet begrijpt waarom mensen die geen kinderen kunnen krijgen vinden dat ze gediscrimineerd worden omdat de vervulling van hun kinderwens niet gratis is.

Discussie

Hiermee refereert hij aan de discussie die door een plotselinge beleidswijziging is ontstaan over de vraag of vruchtbaarheidsbehandelingen voor alleenstaande en lesbische vrouwen nog vergoed moet worden door zorgverzekeraars, omdat de kosten de pan uit rijzen en de verzekering onder druk zou kunnen komen te staan. Een petitie over dit onderwerp is inmiddels al getekend door 66.693 mensen.

Zielig

Henk Westbroek vindt de mensen die geen vergoeding meer krijgen ‘net zo zielig als ik ben; omdat de vervulling van mijn diepste verlangen naar een gratis Maserati Quatroporte onvervuld blijft’.

Auto

Ebru Umar haakt daarbij aan door te stellen dat niemand haar auto betaalt en gaat nog een stapje verder door zich af te vragen waarom er eigenlijk kinderbelasting bestaat.

Praat mee

Ben jij het met Henk en Ebru eens en vind jij ook dat mensen die een kinderwens hebben, of al kinderen zelf voor de kosten op moeten draaien? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!