Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouwen aan de top
Foto: Philip Waterman
Praat mee

‘Stop met klagen en
ga aan het werk!’

I

ING, Hema en Ahold hebben onvoldoende vrouwen in de top en daar moeten ze zich voor schamen, zegt minister van emancipatiezaken Ingrid van Engelshoven. 

Ze publiceert vandaag, op Internationale Vrouwendag, een rangorde van hoe de 200 grootste Nederlandse bedrijven het doen met het aantal vrouwen in topfuncties. Wettelijk gezien moet voor het einde van dit jaar 30 procent van de topfuncties door vrouwen worden bekleed. Maar dat gaat niet goed, constateert minister Van Engelshoven. 

Naming & shaming

Volgens de minister komen bedrijven nog met te veel excuses; dat er geen geschikte vrouwelijke kandidaten zijn, of dat het ‛nu eenmaal een mannensector’ is. De lijst is volgens haar dan ook vooral een ‘naming & shaming’-lijst.

“Niemand wil onderaan het lijstje hangen,” zegt ze. Er staan overigens geen sancties op. In landen als Noorwegen, Duitsland en IJsland krijgen bedrijven boetes of worden benoemingen van mannelijke bestuurders ongeldig verklaard als bedrijven het vrouwenquotum niet halen. 

Slachtofferrol

Volgens publiciste Marianne Zwagerman ligt het helemaal niet aan die bedrijven, maar aan de vrouwen zélf. “Vrouwen kruipen onnodig in de slachtofferrol,” zegt ze.

“Ze willen helemaal niet naar de top. Maar de helft van de vrouwen onder de veertig werkt fulltime. Nederlandse vrouwen hebben last van de ‘ontplooiziekte’, ze hebben tijd nodig om zichzelf te ontplooien.

Stop met klagen

Maar als je de top wil bereiken, moet je inderdaad fulltime aan de slag. Met drie keer per week trainen, kun je ook niet naar de Olympische Spelen. Ambieer je een topfunctie, stop dan met klagen en ga aan het werk!”

Zelf geven Nederlandse vrouwen aan dat ze het vooral lastig vinden om werk te combineren met het gezinsleven. Maar liefst 76% van de Nederlandse moeders vindt het moeilijk tot onmogelijk en 40% zou het liefst stoppen met werken, omdat alle tijd naar werk, huishouden en kinderen gaat en ze geen moment meer voor zichzelf heeft. Een topfunctie ligt dan inderdaad ver weg.

Praat mee

Wat denk jij? Ligt het aan de bedrijven of aan vrouwen zelf dat er zo weinig vrouwen aan de top zijn? Moeten bedrijven zich schamen of kruipen vrouwen inderdaad te veel in de slachtofferrol, zoals Marianne Zwagerman zegt? En vind je dat bedrijven die het vrouwenquotum niet halen een boete moeten krijgen? Praat met ons mee! 

En, wat vind jij? Laat je horen!