Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man betaalt
Foto: Sam Edwards
Praat mee

Moet de man alles
betalen?

Sam ten Hove

C

Columnist Jeffrey Wijnberg vindt het logisch dat de man alles betaalt. Maar is dat nog wel van deze tijd? Vind jij dat een man alles moet betalen? En wat vind je er dan van als hij dat niet doet? Is de rekening splitten echt not done

Een eerste date is altijd spannend. En ga je samen wat eten of drinken, dan is daar altijd De Rekening. Bepalen wie dat gaat betalen kán gênante situaties opleveren. 

 

Ouderwets

Ook bij het tv-programma First Dates is het betaalmoment vaak even een ongemakkelijk moment. In de meeste gevallen betaalt de man, waarop de vrouw dan vaak semi-verrast reageert met: “Nou wat galant” of “Een echte gentleman!”

Ikzelf vind het ouderwets om er maar automatisch vanuit te gaan dat de man zijn portemonnee trekt. Natuurlijk voel ik me gevleid als hij het aanbiedt, maar ik betaal net zo goed de rekening.

Psycholoog en VROUW-columnist Jeffrey Wijnberg denkt daar heel anders over en vertelde zijn zoons altijd: “Mooi als je een meisje mee uit vraagt, maar dan wel alles voor haar betalen.”

Afknapper

Wijnberg schrijft ook dat vrouwen het een afknapper vinden als hun date de rekening wil splitten: ‛Als ik jonge meiden vraag wat zij een afknapper vinden tijdens een eerste date, dan zeggen zij: ‘De ergste afknapper is wanneer een jongen voorstelt om ieder de helft te betalen’.

Om daar aan toe te voegen: ‘Alsof ik het niet waard ben om geld aan uit te geven’. Met andere woorden: ook in deze tijd ervaren meisjes het als een belediging als de jongen zijn geld op zak houdt.

Praat mee

Ik sta er op om om de beurt te betalen. Ik vind het óók leuk om op een etentje te trakteren. En ik zou niet weten waarom hij bijvoorbeeld mijn nieuwe schoenen zou moeten vergoeden.

Maar wat vind jij? Hoort een man inderdaad alles af te rekenen? Of grijp je (soms) in wanneer je date zijn pinpas erbij pakt? Laat het ons hieronder weten.

En, wat vind jij? Laat je horen!