Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

SGP wil geen zoenende vrouwen zien
Foto: Eigen Beeld
Praat mee

'Ik hoef gewoon geen zoenende mensen
in my face'

journaliste

Daphne van Rossum

D

De SGP vindt dat posters met zoenende vrouwen uit de bushokjes van Barneveld moeten worden verwijderd. Wat vind jij?

Ik zie mezelf best als progressief en stem zeker geen SGP en toch neem ook ik aanstoot aan dit soort posters. Niet zozeer omdat het twee vrouwen - of mannen - zijn, maar ik hoef 's ochtends als ik net wakker ben en een beetje sta te dromen op de bushalte geen onbekenden in my face te zien zoenen. En zeker niet zo expliciet.

Spannende date

Eerder dit jaar was er ook al gedoe over een poster van H&M met twee zoenende vrouwen. En eerder nog, in maart 2018, was er een relletje over zoenende mannen op een poster van Suitsupply. In die zin niks nieuws onder de zon…

Dit keer is de afzender van de poster Novamora. Een site die stellen samenbrengt die een spannende date willen. En dat staat opnieuw haaks op de SGP-gedachte waarin huwelijkse trouw hoog in het vaandel staat. Volgens SGP’er Ruitenberg veroorzaken sites als Novamora zelfs 'veel narigheid'.

Aanstootgevend

De partij, met acht zetels in de gemeenteraad, vindt dat Gelderland regels moet opstellen om 'dergelijke aanstootgevende reclame' te voorkomen. "Het past niet bij een levenswijze conform de Bijbel."

Praat mee

Neen jij aanstoot aan een dergelijke poster? Of vind je het helemaal prima? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!