Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In Duitsland mogen kinderen niet meer in joggingbroek naar school
Foto: Cultura Images|Hollandse Hoogte
Praat mee

'Niet in joggingkleding naar school?
Dat zou een opstand veroorzaken!'

journaliste

Daphne van Rossum

E

Een school in Duitsland stelde een kledingvoorschrift op dat kinderen niet meer in een joggingbroek naar school mogen. Praat mee!

Op een middelbare school in het Duitse Rottenburg zijn ze het zat dat kinderen in hun joggingbroek op school verschijnen. De beslissing komt niet alleen bij de schoolleiding vandaan, maar is gedaan in samenspraak met ouders. In het voorschrift is volgens RTL Nieuws opgenomen dat schoolkleding moet afwijken van vrijetijdskleding.

Leggings

Ik zou voor mijn tieners een hele nieuwe garderobe moeten kopen, want het is bij ons joggingbroeken en sportwear wat de klok slaat. Mijn dochter loopt bij voorkeur in strakke leggings van een bekend sportmerk met een grote sweater erover en mijn zoon is niet uit zijn modieuze joggingpakken van datzelfde sportmerk te slaan.

Het zou bij ons opstand geven in huis! En wat moeten ze dan aan? Ik vind een spijkerbroek ook niet echt een 'net' alternatief. Een pantalon, dat krijg ik er niet doorheen vrees ik. En ik vind het ook heel tuttig voor kinderen. Misschien zijn Duitse kinderen wat 'braver' en vinden ze het prima om als kleine mannetjes en vrouwtjes gekleed te gaan?

Diploma

Ook in Duitsland bleek het een probleem dat kinderen geen andere kleding hebben om te dragen. De directeur bleek echter onvermurwbaar: "Het is meer iets voor op de bank op een regenachtige dag dan op school."

Directeur Hartmut Schänzlin van Realschule Rottenburg - let op de openingsfoto op die site van leerlingen in trainingskleding! - wil dat kinderen eraan wennen om zich bij formele gelegenheden als een diploma-uitreikingen op een nette manier te kleden.

Praat mee

Wat vind jij? Verbaas jij je ook steevast over het hoge joggingbroek-gehalte op de school van jouw kind(eren)? Vraag je je af: 'Why?!" Of mag jouw kind gewoon in sportkleding naar school? Ga jij het liefst zelf ook in joggingpak door het leven? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!