Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Image China
Praat mee

Lieg jij weleens
over je leeftijd?

Redactie VROUW

Z

Zangeres Mariah Carey mocht gisteren de kaarsjes uitblazen. Maar hoeveel? Dat weet eigenlijk niemand. Haar leeftijd is haar best bewaarde geheim. Lieg jij weleens over je leeftijd?

Op haar Wikipedia-pagina is ook onduidelijkheid over de leeftijd van de Amerikaanse diva. Haar geboortejaar is 1969 of 1970. Dat zou betekenen dat ze 49 of 50 jaar is geworden.

Vrouwentrekje

Zelf houdt ze haar leeftijd liever geheim. Maar is dat niet een beetje een vrouwentrekje? Wensen we ons allemaal niet wat jonger soms? Waar je als tiener hevig verontwaardigd bent als de caissière om je ID-bewijs vraagt, is dat soms op latere leeftijd een welkome verkeerde inschatting. 

Toen Madonna onlangs zestig werd, vroegen we lezeressen of je na je zestigste nog sexy kunt zijn, zoals zij. Lezeres Fleur schreef toen: ''Er zijn vele vrouwen boven de 60 die een fantastische bron van inspiratie zijn en bovendien prachtig, vol humor en intelligent.

Judi Dench, Diane Keaton, Shirley MacLaine, Meryl Streep. Die hoeven niet in een stoeipakje iets te bewijzen. Die hebben zich bewezen als sterke ontwikkelde vrouwen zonder drama’s, verwende bullshit en schandalen. Dát zijn inspiratiebronnen.'' Mariah bewijst hetzelfde: 49 of 50 jaar, ze is nog steeds prachtig. Maar toch houdt ze haar lippen stijf op elkaar als het om haar leeftijd gaat. 

Praat mee

Heb jij er weleens wat jaren van afgesnoept toen iemand naar je leeftijd vroeg? Waarom deed je dat? Of zeg je liever helemaal niet uit welk bouwjaar je komt en vind je de vraag sowieso not done? Óf kan het jou niets schelen en mag iedereen jouw leeftijd weten? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!