Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Roxeanne Hazes is open over haar gewicht
Foto: Edwin Janssen|HH
Praat mee

Roxeanne: ‛Fok cijfertjes
op de weegschaal’

journaliste

Daphne van Rossum

V

Vrouwen en gewicht. Het is een dingetje. We zijn er eigenlijk ook helemaal niet zo open over. En waarom zou dat ook moeten? Het is natuurlijk net zo privé als je salaris en je pincode. Of ben jij wel open over je gewicht?

Zelf weeg ik een vrij gangbare 64 kilo. Het kost me geen enkele moeite om dat te delen. Al zou ik liever 60 wegen, zoals vroeger. Maar ik kan me wel voorstellen dat het lastiger delen is als je zwaarder bent.

Het is echt opmerkelijk als een BN’er ‘en plein public’ haar gewicht noemt. Vooral als het aan de flinke kant is. Roxeanne Hazes heeft tijdens een Q&A op Instagram Stories wel onthuld hoeveel ze nu weegt, acht maanden na haar bevalling.

Gewicht Roxeanne

En dat is 86 kilo. Een gewicht waar Roxeanne zelf nog niet blij mee is, zo blijkt. “Fit? Nee, daar wil ik zeker iets aan doen. Moet straks ook weer het podium op voor een lange tijd.” Toch heeft de zangeres nu andere prioriteiten in haar leven, namelijk zoontje Fender. “Ik ben bevallen van een gezond kind, dus die nummertjes op een weegschaal, fok dat!”

Zwangerschapskilo's

Naar eigen zeggen heeft de zangeres tijdens de zwangerschap voor twee gegeten. En die zwangerschapskilo’s blijken er nu iets lastiger af te gaan dan gedacht. “Ik dacht dat ik weer snel mijn oude lichaam terug zou krijgen. Mijn eigen sokken aandoen is nog steeds slopend werk.” Eerder liet Roxeanne al weten tijdens de zwangerschap dertig kilo te zijn aangekomen.

Afvalrace

Ben jij ook open over je gewicht of houd je dat liever voor jezelf? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!