Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: HH Image Source Ltd RF | Franek Strzeszewski
Praat mee

BN’ers dronken voeren op tv…
Hoe bezopen is dat?

Redactie VROUW

H

Het is zover, vanaf vandaag krijgt Nederland z’n eigen versie van Comedy Central-programma Drunk History, waarvoor BN’ers in laveloze toestand een Nederlandse historische gebeurtenis moeten navertellen. Lachen! Toch? De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA) is er zeker niet blij mee om het dronken voeren van mensen tot algeheel vermaak te verheffen! En wat vind jij?

Het is zeker geen nieuw idee. Je hoeft maar het café in te gaan op een zaterdagavond en er is altijd wel iemand die zover in het glaasje heeft gekeken dat-ie nauwelijks nog uit z’n woorden kan komen. Een met dubbele tong verteld verhaal, waar geen touw aan vast te knopen is, onderbroken door vette alcoholboeren… Het kan leuk zijn, maar meestal verzin je toch dat je heel erg nodig naar de wc moet of je laat je redden uit de handen van deze kwijlerige dronkaard door de eerste de beste voorbijganger.

Acute verhuizing

Helemaal gênant wordt het als jij degene bent die te diep in het glaasje heeft gekeken en met dubbele tong onsamenhangend begint te oreren. Je mag hopen dat dan niemand dat toevallig zó lollig vindt dat er met de telefoon een 'grappig' filmpje van wordt gemaakt dat de volgende dag in app-groepen of (de horror) op social media wordt gedeeld.

Het zou voor velen een reden zijn voor een acute verhuizing. Onbegrijpelijk vind ik dan ook dat je je als BN’er laat dronken voeren om ladderzat met een camera op je snuit een of ander onsamenhangend verhaal te gaan vertellen.

En het zijn nou ook weer niet de 'Barbies' of Temptation Island-bewoners, die zich hiervoor lenen, maar Jelka van Houten, Nance Coolen - die volgens eigen zeggen slechts twee glazen dronk omdat ze niet meer nodig heeft om dronken te worden, - Victoria Koblenko, Loes Luca, Roué Verveer, Nienke Plas, JayJay Boske, rapper Dio, Stefano Keizers en Rob Kamphues. Voor het grootste deel toch een weldenkend clubje mensen, dacht ik... Doen ze dan echt alles voor de kijkcijfers?

Problematisch

Los hiervan is ook de STIVA allerminst blij: "STIVA is van mening dat overmatig alcoholgebruik door Comedy Central wordt gefaciliteerd en in een positief daglicht gesteld", laat de stichting weten.

De stichting probeert met overheid, gezondheidsorganisaties en bedrijfsleven al jaren om problematisch alcoholgebruik onder (jong)volwassenen tegen te gaan. De beeldvorming die Drunk History afgeeft past daar niet bij", aldus STIVA, die Comedy Central oproept het programma niet uit te zenden.

Praat mee

Wat vind jij? Is dit een storm in een glas... alcohol? Of heeft de STIVA hier een punt, en moet het opzettelijk dronken voeren van mensen nooit als entertainment op tv worden aangeboden? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!