Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zou jij naar een halalstrand gaan?
Foto: Sabine Joosten|Hollandse Hoogte
Praat mee

Zou jij naar een
‛halalstrand’ gaan?

I

Iedereen die wel eens op vakantie is geweest in een streng islamitisch land, kent het fenomeen van gescheiden stranden. Mannen op het ene strand en vrouwen en kinderen op het andere. Precies zo’n strand wil raadslid Arnoud van Doorn in Nederland.

Volgens raadslid Arnoud van Doorn voelen moslims zich ’onprettig bij schaars geklede lelijke mensen’, zo laat hij weten aan de Haagsche Courant.

Of zijn vragen aan het gemeentebestuur een grap zijn, blijft gissen. Eerder zei Van Doorn bij wijze van 1 aprilgrap dat hij rector van het Cornelius Haga Lyceum zou worden...

Onesthetisch

Het zogenaamde halalstrand is wat hem betreft ook toegankelijk voor niet-moslims die ‛zeer schaars geklede en niet zelden onesthetisch vormgegeven strandgangers’ willen vermijden.

‛Daarnaast geven met name vrouwen aan dat zij in toenemende mate tijdens een strandbezoek te maken krijgen met ongewenste toespelingen en toenaderingen van personen van het andere geslacht.’

Nudistenstrand

Van Doorn vindt dat als een nudistenstrand is toegestaan, er ook een mogelijkheid moet zijn voor maximaal aangekleden mensen. In Turkije en Indonesië bestaan al dergelijke stranden, waarbij mannen gescheiden zijn van vrouwen.

Praat mee

Zou jij naar een dergelijk strand gaan? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!