Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Walter Zerla
Praat mee

Buitenspelende kinderen
om half 8 ’s ochtends… Oké of asociaal?

Redactie VROUW

O

Op je gemakje wakker worden, kop koffie of thee erbij en in alle rust je ontbijtje eten. Afgelopen weekend kregen we bericht van een lezeres die dat maar wát graag zou willen, maar de kans niet krijgt vanwege geluidsoverlast door buitenspelende kinderen om half acht ’s ochtends. Wat vind jij daarvan? Praat mee!

De lezeres, die anoniem wil blijven, ergert zich groen en geel aan het gedrag van haar buren: “Iedere zondag is het raak: de 3 (!) buurkinderen worden steevast om half acht de deur uitgezet om ‘lekker’ in de tuin te gaan spelen. Om daar nou elke zondag over te klagen vind ik een beetje zuur, maar zélfs afgelopen weekend tijdens Pasen renden ze luidruchtig in het rond. 

Hutje op de hei

Als ze nou rustig buiten zaten te kleuren of stilletjes in de zandbak zouden spelen, dan was het een ander verhaal. Maar nee hoor, iedere zondag is het tikkertje, politie en boefje, voetballen en de afgelopen dagen uiteraard zo'n opblaasbaar zwembadje. Iedere keer vergezeld door van die vreselijk schelle kinderliedjes. 

Om eerlijk te zijn ben ik er helemaal klaar mee. Ik heb een drukke baan en op de dagen dát ik vrij ben, wil ik niet om half acht gewekt worden door krijsende kinderen. Ik ben heus de moeilijkste niet en snap dat ik niet op een hutje op de hei woon en dat geluid erbij hoort, maar dit vind ik ronduit asociaal. Als je je kinderen niet enigszins stil kunt houden, dan moet je ze tot een uur of negen binnenhouden.”

Praat mee

Vind jij net als deze lezeres dat je kinderen op vrije dagen wat langer binnen moet houden? Wat is dan volgens jou een acceptabele tijd? Of ben je het hier totaal niet mee eens en vind je dat kinderen lekker buiten moeten kunnen spelen, ongeacht de tijd? En hoe pak jij dit thuis aan? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!