Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Ben Hopper
Praat mee

Okselhaar
weer in de mode?

Redactie VROUW

M

Met een fotoserie moedigt de Londense fotograaf Ben Hopper vrouwen aan om zich niet te schamen voor lichaamsbeharing. Wat hem betreft laten we allemaal weer een volle bos okselhaar groeien. 

De fotoreportage heeft de titel Natural Beauty en wordt door de fotograaf gezien als een protest. Dat schrijft fotograaf op zijn weblog.

Hopper wil met het contrast tussen modieuze en vrouwelijke schoonheid en de rauwheid van een harige vrouwenoksel een discussie uitlokken. De fotoserie is nog niet af; Hopper zal foto's blijven toevoegen. 

Ben Hopper

Foto's uit de fotoserie van Ben Hopper. Wie wil kan zich nog aanmelden.

 

Ben Hopper

De Nederlandse fotograaf Rem van den Bosch ging Hopper al voor. Ook hij zocht vrouwen (en mannen) die trots waren op hun lichaamshaar en maakte daar een reportage over, getiteld Hair.

Ook zangeres Famke Louise deed deze discussie al oplaaien toen ze voor LINDA.Meiden met okselhaar op de cover poseerde. Januari werd door de Britse studente Laura nog uitgeroepen tot #Januhairy. Vrouwen werden opgeroepen een maand lang hun oksels niet te ontharen. 

Praat mee

Denk jij dat okselhaar weer 'in de mode' is? Laat jij het groeien of haal je liever al je okselhaar weg? Praat mee en laat je reactie achter.

En, wat vind jij? Laat je horen!