Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Richard Brocken
Praat mee

Heb jij weleens te maken gehad
met gewichtsdiscriminatie?

Redactie VROUW

V

Vandaag is het ‘anti-dieetdag’. Deze dag is ingesteld als reactie op de zelfmoord van een meisje (15) dat er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Op deze dag worden mensen opgeroepen om niet op de weegschaal te gaan staan of met diëten bezig te zijn. Volgens de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) is deze dag hard nodig omdat de samenleving constant uitzendt dat dikke mensen lelijk en ongezond zijn.

Mensen met overgewicht zouden lui zijn, incompetent, onaantrekkelijk en zwak. Het zou hun eigen schuld zijn dat ze dik zijn. Steeds meer mensen krijgen te maken met gewichtsdiscriminatie of fat shaming, oftewel het hebben van vooroordelen of het belachelijk maken van iemand met overgewicht.

Het gestaar van passerende mensen op straat, in zwembaden en sportruimten, de nare opmerkingen wanneer je op een verjaardag een toastje pakt, irritante opmerkingen van artsen, uitgescholden worden op social media, minder makkelijk aan een baan komen... Noem maar op.

Praat mee

Wat vind jij? Heb jij weleens te maken gehad met gewichtsdiscriminatie? Of zeg je er zelf weleens wat van als een dik iemand op straat een ijsje eet? Of als iemand in je omgeving duidelijk in gewicht is toegenomen? En vind je slankere mensen aantrekkelijker dan dikkere of maakt het je niet uit? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!