Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

Je mag een gegeven paard niet in de bek kijken...
Of toch wel?

Coordinator Online

Merel Schut

Z

Zomergasten-presentatrice Janine Abbring nam dit weekend twee konijntjes mee uit de kroeg. Dit klinkt als het begin van een slechte mop, maar het is echt waar. Abbring vertelt op Twitter dat de twee diertjes cadeau waren gegeven aan iemand in het betreffende café. Dat vond de presentatrice zo zielig, dat ze de konijntjes 'kidnapte' en om een opvangadres vroeg aan haar Twittervolgers.

Twee konijntjes, een opmerkelijk cadeau. Hoewel we het fijne van dit verhaal niet weten, deed het me denken aan mijn jeugdliefde die mij op mijn 14de twee cavia's cadeau deed als bewijs van zijn liefde.

Biggetjes

Ik weet niet wat mijn ouders destijds van dat opmerkelijke cadeau vonden, maar ze klaagden niet toen er ineens een dierenhok moest komen. Cavia's zijn hartstikke schuw, dus ik heb weinig lol aan ze beleefd. Nou ja, weinig... het duo verraste ons wel met een nestje dat ik aan de dierenwinkel heb weten te verkopen. En op de plaatselijke kinderboerderij vond ik een nieuw huisje voor papa en mama-cavia. 

Dat het fenomeen 'ongevraagd dieren cadeau krijgen' niet onbekend is, blijkt uit de spontane bijval van VROUW-collega's. Ook zij kennen verhalen van al dan niet jarigen die verrast werden met onder andere biggetjes - en iedereen weet: die blijven niet schattig klein - goudvissen en parkieten.

Praat mee

Heb jij weleens ongevraagd een beest cadeau gekregen (vertel!)? En kreeg het toen een plekje of heb je direct een ander opvangadres gezocht? Is een dier cadeau geven not done of is een beestenboel juist gezellig? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!