Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Elke avond overlast door 'seksconcert' van de buren... Moet je daar iets van zeggen?
Foto: Hollandse Hoogte | Camera Press
Praat mee

Elke avond overlast door 'seksconcert' van de buren...
Moet je daar iets van zeggen?

K

Keiharde muziek midden in de nacht, een hond die maar blijft blaffen, hún afval in jouw portiek, maar ook: luidruchtige seks alsof je ernaast ligt... Nee, sommige buren zijn geen pretje. En daar kan bijna 7% van de Nederlanders over meepraten, zo bleek afgelopen week: zij hebben regelmatig burenoverlast. Zo ook lezeres Sonja, die sinds kort nieuwe buren heeft met een wel heel enthousiast seksleven.

Naast mij is een nieuw jong stel komen wonen. Leuk, dacht ik eerst nog, toen ze zich kwamen voorstellen. Hij was spontaan, zij oogde wat verlegen. Nou, ik kan inmiddels zeggen: ze is níet verlegen in bed. 

Keihard kreunen

Van de week stond ik in de badkamer, de tanden gepoetst, klaar om naar bed te gaan. Ineens hoorde ik bij de nieuwe buren iets wat leek op een seksfilm, volume op standje tien. Wat me verbaasde, want de vorige buren hoorde ik nooit.

Maar toen ik wat beter luisterde bij de luchtafvoer van de douche, bleek het mijn buurvrouw zélf te zijn, die vanuit haar slaapkamer kreunde in alle toonhoogtes. Mariah Carey was er niets bij.

Het ging maar door

Eenmaal in de slaapkamer (ons beider raam stond open), klonk het nóg dichterbij. Heerlijk natuurlijk dat ze zo genoot, want er zijn zat stellen die liever Netflixen en naar hun smartphone staren, maar ze gilde wel érg hoog en hard. En het hield maar niet op.

“Ik kan toch gewoon roepen: ‘Kan het wat zachter?’”, zei mijn man na een kwartier. “Als je dat maar laat!”, siste ik lachend. Maar een halfuur later waren we niet meer zo jolig. En gisteravond laat was het wéér raak, vluggertjes zijn er helaas niet bij.

Wen d’r maar aan

Nu vraag ik me af: moeten we hier maar aan wennen (en slapen met het raam dicht, anders is het net alsof je ernaast ligt) of moet ik over een maandje - laten we het even afwachten - met een kop als een tomaat toch maar ’s een balletje opgooien bij de buren?

Mijn man vindt dat geen enkel probleem, die maakt van zijn hart geen moordkuil en zegt er liever vandaag nog wat van, maar ik vind het behoorlijk gênant. Ik blijk trouwens lang niet de enige die last heeft (gehad) van luidruchtige burenseks, merk ik als ik op het werk en aan vriendinnen vertel over het ‘kreunconcert’.

Bijval alom! Iedereen heeft wel een smeuïg verhaal te melden, over seksende campinggasten of orgasmes in de naastgelegen hotelkamer. Maar dáár kun je nog weggaan, deze buren blijven nog wel even…”

Praat mee

Wat vind jij? Moet je zoiets gewoon uitzitten of toch even melden, dan maar met hoogrode konen? En heb je ook ooit last gehad van enthousiast seksende buren? Of ben je er zélf wel eens op aangesproken dat jij - of je lover - te hard kreunde? En hoe reageerde je toen? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!