Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Robin Utrecht
Praat mee

Net als in Oostenrijk
hoofddoekjes op basisscholen verbieden?

Redactie VROUW

I

In Oostenrijk is een wet aangenomen die hoofddoekjes op basisscholen zal verbieden. Zou dat ook in Nederland ingevoerd moeten worden?

De joodse keppel valt niet onder het verbod, dat alleen geldt voor hoofddeksels die grote delen van het haar bedekken. In de wet is het verboden hoofddeksel omschreven als 'ideologisch of religieus getinte kleding die verband houdt met hoofdbedekking'. Er wordt dus niet specifiek gesproken over hoofddoekjes. 

PVV-leider Geert Wilders zei donderdagochtend in Goedemorgen Nederland dat hij het een heel goed idee vindt om zo’n verbod ook in Nederland in te voeren. Hij zegt: ''Dit gaat over hele jonge meisjes. Je gunt het ze niet dat ze met een hoofddoek om door het leven gaan. Zij kunnen dat niet zelf beslissen. Ik ben sowieso tegen de hoofddoek maar als je die gebruikt, dan op zijn minst als je meerderjarig bent.'' 

Wilders prijst het dat keppeltjes wel mogen: ''Dat is in Nederland een taboe. Als je dat hier zou zeggen kom je in de problemen.'' Over het gemaakte onderscheid zegt hij: ''Mensen die vrijwillig een keppeltje dragen, of jonge kinderen die door hun ouders gedwongen worden om een hoofddoek te dragen, het is goed dat daar onderscheid tussen wordt gemaakt.'' 

Praat mee

Ben jij het eens met Wilders en vind je ook dat zo'n verbod op Nederlandse basisscholen moet gelden? Praat mee door je reactie achter te laten.

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!