Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zou jij prijs stellen op een 'diversiteitsdag'?
Foto: Jaco Klamer|HH
Praat mee

Stel jij prijs op
een 'diversiteitsdag'?

Redactie VROUW

I

In CAO's worden steeds vaker regelingen opgenomen voor andere feestdagen dan de bekende christelijke. Moslims kunnen bijvoorbeeld het recht krijgen om (on)betaald verlof op te nemen voor bijvoorbeeld het Suikerfeest, of om 'hun' feestdag te ruilen met een christelijke feestdag, zoals Hemelvaartsdag of Tweede Pinksterdag.

Ook hebben steeds meer bedrijven een zogenaamde diversiteitsdag: een extra dag bijzonder verlof die kan worden gebruikt op niet-wettelijke feestdagen als Goede Vrijdag of Bevrijdingsdag. Je kan die diversiteitsdag inzetten op een andere religieuze feestdag, zoals het Suikerfeest of Chanoeka, maar ook op een regionale feestdag, zoals op Carnavalsmaandag of Leids Ontzet.

Tegenstanders voeren aan dat Nederland nu al het minst aantal wettelijke feestdagen van heel Europa heeft en dat het voor een bedrijf heel onhandig is als mensen willen werken op Goede Vrijdag terwijl het gebouw die dag grotendeels leeg staat.

Praat mee

Wat vind jij? Is het een goede zaak dat mensen zelf kunnen kiezen wanneer ze vrij zijn? Zou je een diversiteitsdag op prijs stellen en zo ja, voor welke feestdag zou je die dan opnemen? Of vind je dat mensen maar een vakantiedag moeten opnemen als ze Carnaval of het Suikerfeest willen vieren? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!