Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zou jij een handleiding over je nieuwe relatie willen hebben?
Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm GmbH
Praat mee

Een handleiding over je nieuwe partner
Zou jij dat willen?

Freelance journaliste

Robyn van Gorsel

E

Een relatie verbreken is vaak rot, maar een Amerikaanse vrouw nam het bijzonder goed op. Ze maakte een lijst met 23 feiten over haar ex, voor zijn nieuwe partner - die hij nog moet ontmoeten. Zou jij zo’n handleiding willen hebben of zou jij er zelf een maken? En als je er een zou maken, zouden daar dan positieve of juist negatieve dingen in staan? Praat mee!

De Amerikaanse Jacob Brown kreeg na het beëindigen van zijn relatie een waslijst vol informatie over zichzelf toegestuurd van zijn ex-vriendin. Op de lijst die zij voor hem opstelde, deelde de vrouw alle tips en tricks om het zijn nieuwe lief zo makkelijk mogelijk te maken. 

Puzzelen

De opsomming bestond uit basisinformatie als zijn lievelingskleur (rood) en favoriete ijs (chocolate chip), maar ook uit specifiekere informatie zoals wat hij doet als hij je negeert op zondag (huiswerk maken) en wanneer hij verandert in een gelukkig kind (in een trampolinepark).

Voor mij is elkaar beter leren kennen, juist dat wat een relatie zo leuk maakt. Zeker in de beginfase is dat alles waar het om draait. Je gaat daten en komt meer over elkaar te weten. Al gaandeweg los je steeds meer stukjes van elkaars puzzel op door vragen te stellen, te luisteren en ervaringen te delen. Urenlang praten met een lekker glas wijn over toekomstdromen of tijdens een melige bui achter zijn/haar gekste kanten komen.

Zou ik van tevoren een lijstje voorgeschoteld krijgen met al deze punten, dan zou dat voelen alsof ik de laatste pagina van een boek lees: ik weet meteen het belangrijkste, maar niet hoe het tot stand is gekomen. Daarnaast zou ik zo’n handleiding ook niet vertrouwen, die nota bene is geschreven door zijn ex.

Boekwerk

Daarnaast zou ik nooit zo’n opsomming over mijn ex kunnen maken. Waar zou ik moeten beginnen? Was hij vorige week nog fan was van Game of Thrones, dan is die mening nu 180 graden gedraaid. En hoe hij zijn lasagne het liefst heeft, weet ik nog steeds niet.

Naast dat hij constant verandert, zouden slechts een aantal punten hem ook te kort doen. Ik kan een heel boek vol schrijven en nog niet genoeg pagina's hebben. Nee, het plezier van hem leren kennen, mag zijn nieuwe vriendin mooi zelf ondergaan.

Praat mee

Ik ben niet zo’n fan van het idee om een lijstje te krijgen over een nieuwe partner. Natuurlijk is wat basisinformatie als zijn lievelingskleur handig, maar ik wil zélf ontdekken waar hij gelukkig van wordt. Of lijkt dat jou juist wel handig? En wat zou je dan allemaal willen weten? Of zou je zelf weleens zo'n lijstje willen maken? En wat zou er dan in staan? Positieve of juist negatieve dingen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!