Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogt | HCA - Martin van Os
Praat mee

'Mensen melden zich
veel te snel ziek!'

E

Een goede vriend is tandarts en heeft zo'n twintig mensen in dienst. Hij is altijd enthousiast, altijd positief. Van de week sprak ik hem en hij zag het totaal niet meer zitten. Wat is er aan de hand?

"Je gelooft gewoon niet wat voor waardeloze mentaliteit werknemers tegenwoordig hebben", zegt hij. "En dat wordt ook nog gesteund door de overheid."

Stomverbaasd

Ik vraag of hij geen ouwe zeur aan het worden is, maar dan komt hij met wat voorbeelden waarover ik ook stomverbaasd ben. "Een vrouw werkt bij mij als assistente en daartoe moet ze vaak op een rollend krukje zitten.

Ze komt ongelukkig terecht en heeft iets aan haar enkel. Ontzettend vervelend natuurlijk. Maar dan gaat ze naar de keuringsarts en wordt er opeens ook een burn-out geconstateerd! Dat betekent dat ze dus maanden uit de running is. 

Werkdruk

Met slechts twintig werknemers betekent dat een enorme werkdrukverhoging voor de rest van het personeel. Als ik de keuringsarts bel om te informeren hoe dat nou kan, een burn-out, want ze werkte nog maar twee maanden voor me, zegt hij pissig dat ik me niet met de privacy van m'n werknemers moet bemoeien. Ik mag die arts niet eens bellen! Maar ik mag wel als werkgever betalen voor zieke werknemers, dat dan weer wel." 

Hij geeft nog een ander voorbeeld. "Een assistente die drie maanden in dienst is, gaat 's nachts naar de wc en valt hierbij ongelukkig van de trap. Het gevolg: breuken, kneuzingen, weken niet meer gezien."

Allergie

Ik ben al met stomheid geslagen, maar dan komt hij met het allerbeste voorbeeld: "Een assistente meldt zich ziek. De reden: ze heeft een allergie voor katten, die zo ernstig is dat ze niet meer kan werken. Je zou denken, zolang je een beetje bij die katten uit de buurt blijft, is dat geen probleem. Maar deze vrouw heeft dus een kat in haar flat.

Dus ik zeg voorzichtig tegen die arts: 'Zou het niet een optie zijn om die kat weg te doen, dan is immers het probleem opgelost?' Hoe ik het in m'n hoofd haalde om in de privésfeer van de vrouw te treden. Ik zeg: 'Ja, maar ik mag wel dokken voor die vrouw, dus heb ik toch ook wat te zeggen!' Die arts: 'Als u zo tekeer blijft gaan, geef ik u aan voor bedreiging.'

Facebook

Mijn goede vriend is zich van geen kwaad bewust: "Ik vraag alleen maar wat, ik hoef me toch niet te laten slachtofferen?" Ik snap zijn wanhoop nu beter. Als werkgever in Nederland deug je blijkbaar nooit. Hoewel? 

"Van de week meldde zich iemand ziek. Werd hij in het weekend gespot op Facebookfoto's van een discotheek. Die kon er dan wel meteen uitgegooid worden. Weet je wat het is, ze komen allemaal binnen met: ze willen zo graag werken. Maar ze zitten ook graag betaald ziek thuis. Het lijkt wel een verdienmodel!"

Praat mee

Catherine Keyl zegt in haar column dat haar goede vriend beweert dat werknemers een waardeloze mentaliteit hebben en hierbij worden ondersteund door de overheid. Werkgevers zijn namelijk verplicht om twee jaar lang minimaal 70% van het loon van zieke werknemers door te betalen.

Mocht de werkgever te weinig hebben gedaan aan re-integratie dan kan hij worden verplicht om nóg een jaar door te betalen. Wat vind jij? Melden mensen zich te snel ziek en zijn werkgevers daarvan de dupe? Of ligt het ook aan de werkgever zelf? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!