Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjo maakte geld naar de verkeerde over
Foto: Science Photo Library
Praat mee

Foutje bedankt...
Weg 17.000 euro!

journaliste

Daphne van Rossum

P

Per ongeluk 17.000 euro overmaken naar de verkeerde rekening. Het overkwam Marjo Ladage. Helaas vertikt de man die het geld op zijn rekening kreeg om het terug te storten. Wat zou jij doen als je een dergelijk bedrag op je rekening kreeg? En heb jij weleens een foutje gemaakt bij het overmaken? Praat mee!

Ze kan zich nog steeds wel wel voor het hoofd slaan. Drie jaar geleden maakte Marjo haar zuurverdiende geld over van haar gewone rekening naar haar spaarrekening, schrijft het AD.

Noorderzon

Helaas was het haar oude rekening die inmiddels was opgeheven, maar nog wel in haar adresboek stond. De spaarrekening stond inmiddels op naam van iemand anders. Een Bulgaarse man die zijn kans schoon zag en met het geld en de spreekwoordelijke noorderzon verdween. En daar wringt de schoen.

Justitie startte een onderzoek, maar Marjo kan alleen via deze man haar geld terughalen. Eind 2016 bleek de man aangehouden. Helaas voor Marjo werd de zaak een aantal maal uitgesteld. Afgelopen week kreeg ze een brief dat haar zaak op 16 augustus dan eindelijk voor de rechter komt.

Inmiddels komt er - mede door deze zaak - een pop up als je geld overmaakt en naam en rekeningnummer niet met elkaar corresponderen. Dus zullen misstanden als deze in de toekomst minder vaak voorkomen.

Praat mee

Wat zou jij doen als je geld krijgt dat niet voor jou bestemd is? Zou jij flink gaan shoppen en/of op vakantie gaan? Of zou je het geld netjes terugstorten? En heb jij weleens geld overgemaakt naar de verkeerde persoon en heb je het toen teruggekregen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!