Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Een boete voor ouders van pesters: gaat dat helpen?
Foto: Hollandse hoogte | Sabine Joosten
Praat mee

Je kind een pester, jij een boete...
Terecht of niet?

E

Een boete voor mensen met een pestend kind. Zou dat werken? In het stadje Wisconsin Rapids in de Amerikaanse staat Wisconsin denken ze van wel. Wordt het wetsvoorstel aangenomen, dan kunnen ouders van pesters een boete tot wel 313 dollar (ongeveer 278 euro) opgelegd krijgen. Au!

In een ander stadje in dezelfde staat werd in 2015 al een dergelijke wet aangenomen en in North Tonawanda, in de staat New York, riskeren ouders van pesters naast de boete zelfs een gevangenisstraf van vijftien dagen. Er is alleen nog weinig van terecht gekomen, want tot nu toe zijn er alleen waarschuwingen uitgedeeld. 

Vraagtekens

Bij een dergelijk wetsvoorstel kun je vraagtekens plaatsen. Want in hoeverre heeft of jouw kind pest te maken met jou? En hoeveel ouders zullen ervan op de hoogte zijn dat hun kind een pestkop is? Daarbij: hoe valt dit te controleren? En áls je kind dan een pester blijkt, moet jij daar dan voor gestraft worden?

Praat mee

Wat denk jij? Zou het helpen om ouders van pesters te straffen? Of hebben zij daar niets mee te maken en moeten de kinderen aangepakt worden? En hoe dan? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!