Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verdelen jullie de kosten voor anticonceptie?
Foto: Hollandse Hoogte | COLLANGES / BSIP
Praat mee

Pil, spiraaltje of condoom...
Delen jullie de kosten?

O

Of je nu de pil, het spiraaltje of een condoom gebruikt; gratis is het (in de meeste gevallen) niet. Delen jullie de kosten? Praat mee!

Tot 21 jaar worden de kosten van anticonceptie vergoed uit de basisverzekering. Vanaf 21 jaar gaan de kosten - tenzij je een aanvullende verzekering hebt - van het eigen risico. En aangezien jullie - nemen we aan - allebei baat hebben bij anticonceptie, kunnen jullie de kosten net zo goed splitten. Klinkt niet meer dan logisch, toch?

Delen

Liesbeth Rasker vindt van wel. Net €306,- betaald aan m'n zorgverzekeraar voor een nieuwe spiraal. Zal ik alle mannen die ik niet bevaderd heb van de afgelopen of de komende 5 jaar daar even een Tikkie voor sturen? twitterde ze. Het riep een stortvloed aan reacties op. Er werd geopperd dat ze dan 'haar benen maar bij elkaar moest houden' en opvallend veel (mannen) wilden weten door hoeveel ze die €306,- precies kon delen.

Praat mee

Betaalt jouw partner mee aan de anticonceptie, of doe jij dat in je eentje? Wat zijn jullie redenen daarvoor? En als jij in je eentje betaalt, heb je er dan weleens over nagedacht je partner te laten meebetalen? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!