Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ongewenst zwanger na stapavond: Zelf opdraaien voor abortuskosten?
Foto: Hollandse Hoogte | Patrick van Katwijk
Praat mee

Ongewenst zwanger na stapavond:
Zelf opdraaien voor abortuskosten?

O

Oud-minister en voormalig partijleider van het CDA, Elco Brinkman, vindt dat de financiële gevolgen van een liberale levensstijl te makkelijk op het bordje van de overheid terechtkomen. Dat stelde hij in zijn boek al, maar in een interview geeft hij nu toelichting

“Natuurlijk mag je een avondje stappen, maar is het zo dat een abortus die daarna uitgevoerd wordt, voor rekening van de overheid of gemeenschap moet komen? Is het echt zo gek om pubers na een avondje comazuipen zelf voor de financiële gevolgen van hun gedrag te laten opdraaien?" vraagt de oud CDA-leider zich af.

Echtscheidingen, supporters en tattoos

"Moeten de gevolgen van echtscheidingen op het bordje van de gemeenschap komen te liggen? Hetzelfde geldt voor wangedrag van voetbalsupporters en tal van andere kosten door individueel of groepsgedrag.

Tegenwoordig wil iedereen een tattoo, maar krijgen velen na een tijdje ook weer spijt. Prima, zo’n tattoo, maar voor je het weet moet die ook weer op kosten van de gemeenschap worden verwijderd; dat zie ik niet zo zitten”, besluit Brinkman.

Ophef

In de Tweede Kamer zorgen zijn uitspraken voor ophef:

Praat mee

Wat vind jij van de uitspraken die Brinkman doet? Vind jij het logisch dat de overheid of gemeenschap opdraait voor de kosten voor bijvoorbeeld een abortus of ziekenhuisbezoek- ongeacht de oorzaak? Of denk jij: ‘Eigen schuld, dikke bult’? En waar trek je dan de grens? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!