Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Meisje wordt ingesmeerd
Foto: Hollandse Hoogte
Praat mee

'Insmeren is
de taak van de leerkracht'

Maria Deniz

M

Met de huidige, zomerse temperaturen is het insmeren met zonnebrandcrème geen overbodige luxe. Vooral kinderen moeten goed beschermd worden tegen de zon. Maar... bij wie ligt die verantwoordelijkheid?

Op een Amsterdamse basisschool is afgelopen week een aantal klachten van ouders binnengekomen. De leerlingen spelen regelmatig buiten en moeten ook dan goed tegen de zon beschermd worden. Dit om zonnebrand en melanoom (huidkanker, red.) te voorkomen. En volgens de verontwaardigde ouders ligt die taak bij de leerkrachten. 

Insmeren

Het KWF pleitte in 2015 al voor het insmeren van kinderen onder schooltijd. Wel is het de bedoeling dat mensen hun kind 's ochtend al insmeren. De school moet er dan voor zorgen dat de kinderen halverwege de dag nogmaals worden ingesmeerd.

Op de basisschool in kwestie zijn de eerste maatregelen inmiddels genomen; er is voor 350 euro aan zonnebrandcrème ingekocht en de flessen staan klaar. Of er ook daadwerkelijk alleen door de leerkrachten ingesmeerd gaat worden - en/of ook door de kinderen zelf - is vooralsnog niet duidelijk. 

Praat mee

Wat vind jij? Ligt de verantwoordelijkheid voor het insmeren van een kind bij de ouders of bij de leerkrachten? Smeer jij je kind al vóór schooltijd in? En heb jij ook zonnebrandcrème in zijn/haar schooltas gestopt? Kan jouw kind zichzelf trouwens al insmeren? En doet hij/zij dat ook? Praat mee! 

En, wat vind jij? Laat je horen!