Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte - Tom van Limpt
Praat mee

Hoe overleef jij...
een autorit met je partner?

Maria Deniz

A

Autorijden. Het is een vak apart, de één is er een kei in, de ander haalt het roze pasje pas na poging nummer 9. Toch ziet iedereen zichzelf vaak als the next Max Verstappen. In tegenstelling tot je partner, die jou vaak vindt rijden als een natte krant.

Uit onderzoek is gebleken dat 59% van de vrouwen zich ergert aan het rijgedrag van de partner. Jonge vrouwen hebben met maar liefst 64% de meest kritische kijk. En 50% van de mannen kan zich ook flink ergeren aan de rijkunsten van partnerlief. 

Ongevraagd advies

De frustraties in de auto vloeien vooral voort uit het 'goedbedoelde advies' van de meerijdende partner, dat vervolgens niet wordt opgevolgd. Maar liefst 57% van de vrouwen kan het commentaar van de partner niet waarderen. Al wordt het gegeven advies vervolgens wel opgevolgd. Dat dan weer wel.

30% van de ondervraagden rijdt voorzichtiger wanneer de partner in de auto zit. 6% van de ondervraagden stapt liever helemaal niet (meer) bij de partner in de auto. Vooral mannen vermijden liever een autorit met hun vrouw aan het stuur

Zenuwen

Volgens het onderzoek voert 1 op de 5 Nederlanders liever geen ingewikkelde handelingen uit met zijn/haar partner als bijrijder. En maar liefst 31% van de vrouwen parkeert in het bijzijn van de geliefde liever geen file. Dat is bijna drie keer zo hoog als het percentage mannen! Met 44% spannen jonge vrouwen tot 30 jaar de kroon.

Praat mee

Je vriend vindt dat jij te langzaam rijdt, hij rijdt volgens jou te roekeloos... Vrijwel geen enkele autorit verloopt zonder enige vorm van discussie. Erger jij je ook weleens aan het rijgedrag van jouw partner? Of heeft hij/zij juist constant kritiek op jouw rijkunsten? Stap jij graag bij jouw partner in de auto? Praat mee!

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!