Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Kijkt jouw man naar de Leeuwinnen?
Foto: Soenar Chamid sportfotografie
Praat mee

Kijkt jouw man mee
naar de Oranje Leeuwinnen?

journaliste

Daphne van Rossum

C

Columnist Hugo Borst was in eerste instantie niet te spreken over de voetbalkunsten van de Oranje Leeuwinnen, maar is inmiddels een beetje bijgedraaid en denkt nu zelfs dat ze zondag in de finale (17 uur, tegen Amerika) zouden kunnen staan. Kijkt jouw man met jou mee?

Hugo riep in juni nog dat de Oranje Leeuwinnen 'honderd procent zeker geen wereldkampioen worden'. Hij presteerde het bij de NOS een top 5 te maken van de lekkerste speelsters, zonder op de inhoud in te gaan. Daarop werd hij bekritiseerd, vrouwen noemden hem een seksist. Inmiddels is zijn toon milder.

'Superfan' Peter - hij zag meer dan honderd wedstrijden van de vrouwen en reist mee met het WK in Frankrijk: 'Het kost me al mijn geld' - vertelt aan RTL waarom hij de Oranje Leeuwinnen zo hoog heeft zitten: "Geen gemekker op de scheidsrechter, die meiden janken minder. Als ze liggen, dan mankeren ze ook wat. Mannen rollen zo'n beetje het stadion uit en dan worden ze nog maar amper aangeraakt. Vrouwen staan op en gaan verder."

Kijkcijfers

Kijkcijfers wijzen uit dat vooral mannen onder de 35 de wedstrijden van het vrouwenvoetbal links laten liggen. Oudere mannen schakelen juist vaker dan vrouwen in.

Mijn vriend volgt deze statistieken. Hij is inmiddels net zo enthousiast over bondscoach Sarina Wiegman en haar team als ik. Hij kijkt fanatiek alle wedstrijden, ook als Nederland niet speel, om de tegenspelers te analyseren. Dat doe ik dan weer niet.

Puur voetbal

Amerika en Zweden zijn zijn favoriet en hij geniet van het 'pure' voetbal dat hem doet denken aan het mannenvoetbal in de jaren zeventig in de tijd van Johan. Toen voetbal nog niet zo 'hard' en 'commercieel' was. Ook vindt hij het leuk om te zien hoe de Oranje Leeuwinnen in het toernooi groeien.

Praat mee

Kijkt jouw man met jou mee? En ga jij zelf vanavond kijken naar de halve finale tegen Zweden? Met vriendinnen en/of je vent? Wat vind je er leuk aan? Of kijk jij geen voetbal, ook niet nu 'onze' Leeuwinnen zo ver zijn gekomen? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!