Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Mag je een kind uitsluiten van de eindmusical?
Foto: Hollandse Hoogte | Arie Kievit
Praat mee

Voor straf geen rol in de eindmusical:
Wat zou jij doen?

journaliste

Daphne van Rossum

N

Na maanden kostuums doorpassen en oefenen met zang en dans, is de eindmusical voor veel groep-achters zo’n beetje het meest spannende moment van het jaar. Omdat een 12-jarige jongen uit Den Haag volgens de schoolleiding tijdens de lessen verstorend gedrag vertoont, mag hij niet meedoen. Zijn vader is het er niet mee eens en stapt naar de rechter. Mag je een kind dat speciale moment ontzeggen? Praat mee! 

Omdat mijn dochter (12) stout was geweest - ze had met stift op de muren in het toilet getekend - werd er gedreigd dat ze één van de repetities voor de eindmusical zou moeten overslaan. Die dreiging was voor haar spannend genoeg om met een sponsje aan de slag te gaan in de wc en de rest van de week een modelleerling te zijn.

Verstorend gedrag

Voor een leerling van de O.G. Heldringschool in Den Haag is de kans om mee te doen aan de eindmusical zo goed als bekeken. Volgens de school verstoort de jongen met zijn gedrag de lessen. School was het zo zat dat de jongen - om de rust te herstellen - in de morgen naar een andere klas ging en hij in de middag, als zijn klas aan het oefenen sloeg voor de eindmusical, iets anders te doen kreeg. 

Zodoende heeft de jongen niet kunnen oefenen en kan hij dus ook niet meedoen met de uitvoering. Erger kun je een kind niet straffen, toch? Zijn vader pikte het niet en stapte naar de rechter. Bovendien besloot hij de jongen thuis te houden.

Schopt

Vader Hans vertelt in het AD dat zijn zoon ‘anders’ is: “Hij schopt niet, hij slaat niet. Hij wil alleen antwoorden weten: waarom en hoe. Hij vraagt door en laat zich niet afschepen.’’ Volgens hem klikt het mede daardoor niet met de leerkracht en krijgt zijn zoon bij het minste of geringste straf.

Dat zijn zoon niet geoefend heeft voor de musical en hij van de rechter wellicht toch nog mee mag doen, boeit hem niet: "Dan improviseren ze maar wat." 

Praat mee

Vind jij het terecht dat deze jongen niet mag meedoen aan de eindmusical? Of zou een andere straf beter zijn geweest? Wat zou je doen als dit over jouw kind zou gaan? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!