Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte - Astrid Huis
Praat mee

Een klas vol kinderen, maar geen leraar...
Maak jij je zorgen?

Maria Deniz

D

De zomervakantie in Nederland gaat voor de meeste scholieren bijna van start. Hoera, het is zomer! Maar ga jij met het alsmaar groeiende lerarentekort wel zo’n rustige zomer tegemoet? 

Uit onderzoek van de PO-raad, uitgevoerd door DUO Onderwijsonderzoek & Advies, is namelijk gebleken dat scholen volgend schooljaar beginnen met een flink lerarentekort. Een tekort dat zelfs nog groter is dan vorig jaar. Op dit moment worden er nog 3500 leraren gezocht, waarvan er naar schatting 1400 niet zijn ingevuld voor aanvang van het nieuwe schooljaar. Er worden naast leraren ook onderwijsondersteuners en schoolleiders gezocht. 

Creatieve oplossing

Schoolbesturen hebben aangegeven komend schooljaar genoodzaakt klassen naar huis te moeten sturen of zelfs onbevoegden, zoals stagiaires, voor de klas te moeten zetten. De kwaliteit van het onderwijs komt hiermee onder druk te staan, maar er worden maatregelen genomen.

Zo heeft de Da Costaschool in Utrecht een creatieve oplossing gevonden voor een openstaande vacature, vertelt interim-directeur Simone Leereveld tegen NOS: "Er kwam een hiphopmeester, die kinderen een dag per week vertelt over hiphop en de geschiedenis ervan en die met ze gaat rappen en dansen. Allerlei taal-activerende en creatieve activiteiten, die goed zijn voor de kinderen en die ons helpen een lege plek in te vullen." 

Praat mee

Heeft jouw kind ook te maken met het lerarentekort? Of merk jij er helemaal niets van? Maak jij je zorgen over komend schooljaar? En zou jij misschien zelf voor de klas willen staan? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!