Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Waarvan schiet jij in de stress?
Foto: Hollandse Hoogte | Caiaimage
Praat mee

Waarvan schiet jij
in de stress?

journaliste

Daphne van Rossum

M

Mensen van allerlei leeftijden en in verschillende beroepsgroepen zijn stress-slachtoffer. Reden genoeg voor Omroep MAX om er gisteravond een live debat aan te wijden. Hoe komt het toch dat het Nederlanders niet lukt om tot rust te komen? Hoe doe jij dat? Heb jij tips? Praat mee!

Je druk en opgejaagd voelen, dat heeft iedereen weleens. Maar wat als het chronisch wordt? Als je je constant opgejaagd voelt, de boog altijd gespannen is?

Opgejaagd

In het programma vertelde Patrick Keeler zijn verhaal. In mei 2014 belandde de vader van twee kinderen op een donderdagmiddag in zijn woonplaats Haarlem met zijn zilvergrijze BMW in een gracht. Hij kreeg zijn gordel niet los en overleefde louter dankzij heldhaftig ingrijpen van omstanders.

"Er is me vaak gevraagd of stress het ongeluk heeft veroorzaakt. Zeker weet je dat nooit, maar ik denk dat ik niet in die slip was geraakt als ik niet zo opgejaagd door het leven ging.”

Deadline

De grafisch vormgever werkte al hard sinds hij voor zichzelf was begonnen, maar was dat jaar wel extreem druk. De ene na de andere opdracht nam hij aan, altijd hijgde een deadline in zijn nek. "Ik werkte als een dolle. Mensen om me heen maakten zich zorgen."

Maar niet alleen ZZP’ers zoals Patrick zijn druk, druk, druk. Mensen van allerlei leeftijden en in verschillende beroepsgroepen zijn stress-slachtoffer. Van oudere mantelzorgers tot ijverige basisschoolleerlingen en van agenten tot studenten. Hoe komt het toch dat het Nederlanders niet lukt om tot rust te komen? Ligt dat soms aan sociale media, de jachtige samenleving of aan het feit dat mensen geen tegenslag meer dulden?

Praat mee

Heb jij weleens last van stress? Waar komt dat dan door? En misschien nog wel belangrijker: wat doe je er dan aan? Praat mee!

En, wat vind jij? Laat je horen!