Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Schoonmaken voor de vakantie doet het merendeel van onze lezeressen
Foto: Richard Brocken
Praat mee

Schoonmaken voor de vakantie:
'Ik ga dweilend de deur uit en niemand mag meer naar de wc'

journaliste

Daphne van Rossum

8

88% van de 5000 lezeressen die onze poll op Facebook beantwoordde maakt het huis schoon voor ze op vakantie gaat. Ga jij ook vlak voor vertrek los met poetsdoek en stofzuiger? Praat mee?

Mijn vakantiestress bestaat er grotendeels uit dat ik het huis zo schoon mogelijk achter wil laten. Ik ben panisch om muizen te krijgen en ander ongedierte. Dus ik richt me vooral op vuilnis, kruimels en de keuken. Ook Karin richt haar poetsfocus op bepaalde plekken: “In ieder geval de wasmand leeg, toilet en badkamer schoon en uiteraard prullenbakken leeg. Verder niet.”

Janna gaat tot het uiterste voor een schoon huis: “Ik ga niet eerder weg tot m’n huis schoon is. Eigenlijk komt het erop neer dat ik een week van tevoren alles goed afneem, ramen zemen, gordijnen wassen, wasmand leeg, keukenkastjes schoon, net als de douche en slaapkamers. Alles trek ik overhoop, zodat alles helemaal in het gelid staat en ligt. Dan pas ga ik weg.”

Ook Daniëlla is niet van de halve maatregelen: "Van zolder tot aan de garage. Bedden verschonen, ramen zemen noem maar op. Heerlijk thuiskomen zo."

Brandschoon

Janna en Daniëlla zijn niet alleen. Ook VROUW-collega Mariëlle staat als een gek te poetsen voor ze weggaat. “Ik vind niets lekkerder dan thuiskomen in een schoon huisje, dus ook als ik een paar daagjes wegga wil ik dat het brandschoon is.”

Caravan

Ook Linda poetst liever even door voor ze op vakantie gaat. "Dan hoef ik als ik terugkom niet gelijk met stofzuiger en stofdoek aan de slag, plus dat je altijd veel was hebt bij terugkomst en de caravan moet ook nog schoongemaakt worden na je vakantie.”

Inbrekers

Lezeressen geven aan dat hun mannen het nut niet zo zien van de 'pre-vakantie poetsbeurt'. De man van Lydia maakt er zelfs een grap over: “John zegt altijd: maak ‘t maar weer mooi schoon hoor voor de inbrekers.”

Mariska doet het helemaal rigoureus: “Ik ga dweilend de deur uit en niemand mag meer naar de wc.”

Praat mee

Hoe hard poets jij voor vertrek of ben je het eens met lezeressen dat je dan wel aan de gang kan blijven? Het wordt tenslotte toch weer stoffig als je er niet bent... Laat je reactie hieronder achter. Stemmen op de poll kan ook nog. 

En, wat vind jij? Laat je horen!